• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zapékaný květák s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaný květák s rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaný květák s rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      balení rýže 3-4 sáčky
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 1
      ks květák
    • 2
      kelímek šlehačka 1-2
    • cibule
    • olej
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • polévkové koření

Postup přípravy receptu

1
Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se.
2
Květák rozdělíme na růžice a povaříme v mírně osolené vodě (ne do měkka, aby se nerozpadal). Uvařený květák si nakrájíme na plátky, kousky, jak se to povede.
3
Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme máslem a děláme vrstvy: květák, rýže, maso a končíme květákem. Můžeme maso s rýží nejdřív smíchat, rýže má lepší chuť. Trochu posypeme polévkovým kořením a zalijeme šlehačkou.
4
Dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny než vrchní vrstna nezezlátne.
5
Je to výborné. Mají to rádi i chlapi, kteří zeleninu moc nemusí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Zapékaný květák s bešamelem

Zapékaný květák s bešamelem

Květák v semolinových těstovinách - zapékaný

Květák v semolinových těstovinách -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva nemcova | 24. 5. 2008 11:36

    Mila KaRo,rubrika "vyzkouseno a uz nikdy" nema smysl,tisic lidi ma tisic chuti... Co nechutna Vam,muze chutnat me a naopak.

  • KaRa | 23. 5. 2008 17:27

    Nemyslím, že je to výborné. Ani pro ženy, které zeleninu milují. Chybí mi tu rubrika 'vyzkoušeno a už nikdy!'.

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 15:09

    Proc se to jmenuje zapekany kvetak s ryzi kdy je tam maso?Nemelo by se to tedy jmenovat kvetak zapceny s ryzi a mletym masem?

  • Jana Švandová | 24. 5. 2007 14:43

    Ty tři sáčky rýže na 500g masa se mi zdá hodně. Musela jsem to nadstavit salámem, ale chlapům to chutnalo. Hlavně nepřišli na to že je v tom i květák. Přidala jsem do toho i ten sýr a je to fakt mňamka. Dík za dobrý typ.

  • Pavlína Svitáková | 15. 5. 2006 10:31

    Další skvělý recept na květák,bude se určitě hodit.A možná bych ještě přidala navrch str.sýr - protože jsem mlsná.Dík :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Květák Máslo Mleté maso Olej Pepř mletý Polévkové koření Rýže Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Marinované špízy

Marinované špízy

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Tartaletky

Tartaletky

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

66
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

Režisér Jiří Adamec (77) v ústavu: Dojemná zpověď parťáka Strejčka!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Zapékaný květák s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact