• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapekané těstoviny tety Luciany
Napište svůj komentář k receptu

Zapekané těstoviny tety Luciany

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapekané těstoviny tety Luciany
Zapekané těstoviny tety Luciany
Zapekané těstoviny tety Luciany
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g těstoviny podle obliby-spiraly,penne,kolinka..
    • 300
      g ricotta
    • strouhaný parmazán
    • muškátový oříšek spetka strouhaneho musk.o.
  • Ragu
    • 400
      g vepřová panenka mleta
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer stonek
    • 1
      dl červené víno
    • olivový olej
    • máslo
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata loupana(plechovka 400 g)
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks bazalka cerstve listky

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, celer a mrkev nakrajime na drobno, v hrnci s trochou oleje a kouskem másla osmažíme stroužek česneku, odstraníme jej a přidáme nakrájenou zeleninu. Lehce osmažíme, přidáme maso, promícháme a po chvíli přidáme víno. Po několika minutách přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou, bobkový list a bazalku. Osolíme a vaříme 30 minut.
2
Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny.Těstoviny uvaříme jen na půl (pokud se mají vařit 8 minut, vaříme jen 4 minuty, zaleží na druhu, který jsme si vybrali). Po slití těstoviny propláchneme vlažnou vodou, dáme do mísy, přidáme ragů (ne vařící), ricottu (můžeme ji propasírovat přes sítko, lépe se bude míchat), 3 - 4 lžíce parmezánu, trochu nastrouhaného muškátového oříšku a promícháme.
3
Směs dáme do olejem vymazaného pekáčku, posypeme vrstvou parmezánu, poklademe několika kousky másla a zapečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 minut. Po upečení necháme několik minut odpočinout a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kuře tety Vandy

Kuře tety Vandy

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • imi | 2. 3. 2012 12:51

    :-* vyborne

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:18

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 14:53

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Máslo Mrkev Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Řapíkatý celer Ricotta Strouhaný parmazán Těstoviny Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Zapečené filé

Zapečené filé

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

82
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
74
Skořicové šneky
Skořicové šneky
64
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
55
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
46
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapékané těstoviny V.
Zapékané těstoviny V.
Zapékané žampiony
Zapékané žampiony
Zapékané žampiony (nejen) se sýrem
Zapékané žampiony (nejen) se sýrem
  • Recepty.cz
  • Zapekané těstoviny tety Luciany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact