• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zapékané medailónky s omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané medailónky s omáčkou

autor: Braun
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané medailónky s omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso Libové nejlépe z panenské vepřové
    • 250
      g žampiony
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžička rostlinný olej
    • 0,13
      l smetana
    • omáčka
    • 3
      ks žloutek
    • 80
      g máslo
    • worcestrová omáčka
    • 100
      g sýr Ementál nebo jiný tvrdý
    • citron
    • 2
      lžíce mouka
    • 0,25
      l mléko
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalejeme medailónky v zapékací míse.
2
Připravíme si omáčku. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worchestru, strouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu. Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme.
3
Jako přílohu podáváme vařené brambory sypané zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zuzka0011 | 16. 1. 2012 12:25

    dobrý nápad, příště zkusím. díky

  • pippiva
    pippiva | 31. 12. 2011 18:00

    Pri pouziti smetany ci slehacky do omacek a polevek ji vzdy predem ohreji v mikrovlnce (nebo v kastrulku...)tak, aby byla vlazna, pak mate jistotu, ze se nesrazi :-) . Krasny Silvest preji <:-)

  • zuzka0011 | 31. 12. 2011 16:01

    chuťově velice dobré, ale taky se mi srazila smetana. sice jsem do ní přimíchala trochu hub a výpeku z pánvičky, aby to mělo stejnou teplotu, ale nepomohlo to. příště ji zkusím vyndat z lednice 2 hodiny před vařením a snad se to jednou povede :-)

  • Anonym | 7. 8. 2007 11:29

    dejte kysanou smetanu

  • Michal Merka | 11. 3. 2007 09:40

    Chybí informace o době pečení. Ale neva. Pekl jsem půl hodiny a bylo to dobré, ikdyž možná ještě 10 minut se to péct mohlo. Jídlo bylo velmi chutné, ikdyž oku moc nelahodilo, protože se srazila smetana zřejmě. Nevím, za to už si asi můžu sám. Návštěvám to tedy zatím dělat nebudu, ale sám to jistě ještě zopakuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Máslo Mléko Mouka Omáčka Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Smetana Sůl Sýr Vepřové maso Worcestrová omáčka Žampiony Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Doporučujeme

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

65
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
44
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
22
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Leoš Mareš na rozlučce s Hezuckým: Pil jen kávu! Odjel brzy, ale...

Leoš Mareš na rozlučce s Hezuckým: Pil jen kávu! Odjel brzy, ale...

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

  • Recepty.cz
  • Zapékané medailónky s omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact