• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zapékané droždí
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané droždí

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané droždí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory vařené ve slupce
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      kostka droždí
    • 4
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Na pánev dáme vrchovatou lžíci másla s kapkou oleje a orestujeme cibuli pokrájenou na proužky. Přidáme droždí a nastrouhaný česnek. Za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a dáme do ní polovinu brambor, osolíme, opepříme a zakápneme octem. Přidáme drožďovou směs a poklademe zbytek brambor, které také osolíme a opepříme. Zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Posypeme sýrem - já nešetřím, čim víc tím líp a zapékáme asi 20 minut.
2
Výborné jako samostatné jídlo, ale i jako příloha k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 21. 2. 2007 19:00

    Tak jsem to udělal,jen jsem tam dal jednou tolik droždí a místo mléka podmáslí...nemělo to chybu:)

  • Magda | 16. 2. 2007 13:43

    Tak jsem udělalo, ale nějak nás to nenadchlo. Přitom kvasnice máme rádi - jak pomazánku, tak knedlíčky apod. K těm bramborám mi to moc nešlo.

  • englicka | 23. 1. 2007 12:56

    tento recept je naše rodinná tradice,vařívala babička,maminka a já si ho akorát trošku poupravila:o))když jsem poprvé o tomto receptu řekla mýmu chlapovi málem utekl:o)a dnes to je jedno z jeho nejoblíbenějších jídel.Příště tam můžete dát trochu uzeniny to nechutná též špatně:o)))

  • Věra | 23. 1. 2007 08:47

    Teda Markétko to je dobrota... a klidně tam příště dám 2 a možná 3 kostky droždí a 2 veliký cibule. Je to moc moc dobrý doporučuji :-)) Ocet není vůbec cítit nebojte se.

  • Tereza Jarčušková | 22. 1. 2007 13:34

    Ivanka, nebojte sa toho octa, ide tam len 1 lyžica na pol kila zemiakov, bude to dobré. Ja robím jeden druh zemiakového šalátu s takýmto množstvom octu a je to akurát.

  • englicka marketa | 22. 1. 2007 09:30

    to je věc chuti,já tento recept různě obmněňuji-jednou jsem tuto variantu zkusila z octem a moc ná chutnalo-napadlo mě to protože dělávam štocuhané brambory na cibulce právě z kapkou octa.a to je mňamka:o)))takže můžete ale i nemusíte každopádně výrazně tam cítit není...

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:58

    Kvasnice miluju. Dělám jak kvasnicovou polévku, kvasnicové knedlíčky či kvasnicovou pomazánku. Tak tohle ještě neznám a určitě vyzkouším, jen mi tam jaksi nesedí ten ocet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Droždí Máslo Mléko Ocet Pepř mletý Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Kávová poleva

Kávová poleva

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

86
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
45
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
34
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
28
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
28
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Leoš Mareš o stavu Hezuckého: V pátek domů ze špitálu?

Leoš Mareš o stavu Hezuckého: V pátek domů ze špitálu?

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

  • Recepty.cz
  • Zapékané droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact