• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékané droždí
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané droždí

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané droždí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory vařené ve slupce
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      kostka droždí
    • 4
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Na pánev dáme vrchovatou lžíci másla s kapkou oleje a orestujeme cibuli pokrájenou na proužky. Přidáme droždí a nastrouhaný česnek. Za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a dáme do ní polovinu brambor, osolíme, opepříme a zakápneme octem. Přidáme drožďovou směs a poklademe zbytek brambor, které také osolíme a opepříme. Zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Posypeme sýrem - já nešetřím, čim víc tím líp a zapékáme asi 20 minut.
2
Výborné jako samostatné jídlo, ale i jako příloha k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 21. 2. 2007 19:00

    Tak jsem to udělal,jen jsem tam dal jednou tolik droždí a místo mléka podmáslí...nemělo to chybu:)

  • Magda | 16. 2. 2007 13:43

    Tak jsem udělalo, ale nějak nás to nenadchlo. Přitom kvasnice máme rádi - jak pomazánku, tak knedlíčky apod. K těm bramborám mi to moc nešlo.

  • englicka | 23. 1. 2007 12:56

    tento recept je naše rodinná tradice,vařívala babička,maminka a já si ho akorát trošku poupravila:o))když jsem poprvé o tomto receptu řekla mýmu chlapovi málem utekl:o)a dnes to je jedno z jeho nejoblíbenějších jídel.Příště tam můžete dát trochu uzeniny to nechutná též špatně:o)))

  • Věra | 23. 1. 2007 08:47

    Teda Markétko to je dobrota... a klidně tam příště dám 2 a možná 3 kostky droždí a 2 veliký cibule. Je to moc moc dobrý doporučuji :-)) Ocet není vůbec cítit nebojte se.

  • Tereza Jarčušková | 22. 1. 2007 13:34

    Ivanka, nebojte sa toho octa, ide tam len 1 lyžica na pol kila zemiakov, bude to dobré. Ja robím jeden druh zemiakového šalátu s takýmto množstvom octu a je to akurát.

  • englicka marketa | 22. 1. 2007 09:30

    to je věc chuti,já tento recept různě obmněňuji-jednou jsem tuto variantu zkusila z octem a moc ná chutnalo-napadlo mě to protože dělávam štocuhané brambory na cibulce právě z kapkou octa.a to je mňamka:o)))takže můžete ale i nemusíte každopádně výrazně tam cítit není...

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:58

    Kvasnice miluju. Dělám jak kvasnicovou polévku, kvasnicové knedlíčky či kvasnicovou pomazánku. Tak tohle ještě neznám a určitě vyzkouším, jen mi tam jaksi nesedí ten ocet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Droždí Máslo Mléko Ocet Pepř mletý Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Citronová poleva

Citronová poleva

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
37
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
30
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z…
27
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
21
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Zapékané droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact