• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané brambory se sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané brambory se sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g brambory
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Ve vrstvách klademe do vymaštěné formy, kždou vrstvu opepříme a osolíme. Nakonec polijeme mlékem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 45 minut. Po upečení posypeme nastrouhaným sýrem a ještě na 10 minut dáme do trouby, či pod gril. Chutná vytéčně s jakoukouli minutkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané filé se sýrem

Zapékané filé se sýrem

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Slachová | 12. 10. 2008 17:59

    v kelímku smetany by se asi ty brambory "neuvařily". Když se dají do litru mléka syrové, tak se to mléko vypeče než jsou brambory hotové.

  • Berča | 7. 9. 2006 13:00

    Místo mléka bych nalila kelímek sladké smetany.

  • Vladimír Dudek | 7. 9. 2006 12:54

    Taky souhlasím, že litr mléka je blbost, protože z brambor se vypeče asi tak " za dva dny". Nevím kde autor tohoto receptu na takovou blbost přišel

  • smazon smazon | 20. 8. 2006 11:19

    zkousel jsem zapekane brambory pouze s mlekem ale asi po 2 hodinach jsem mleko vylil a zalil vajickama,

  • Abies Alba | 30. 5. 2006 14:40

    Ještě maličkost: v bramborách z kr. DAuphiné se sýr vrství mezi tenké plátky brambor.

  • Abies Alba | 30. 5. 2006 14:39

    Doporučuju přidat trošku muškátového oříšku, chuť je pak o něco fantastičtější. :o) Mates: To mléko není blbost, je to jen jiný způsob přípravy a mně napřiklad chutná více než zalít brambory rošlehanými vejci. Znám tento recept jako brambory z kraje Dauphiné. Určitě nedávejte brambory před zapékáním nebo pečením vařít - chytnou takovou divnou chuť a není to ono. michal: Chyba může být v bramborách - záleží na jejich varném typu.

  • mates | 30. 5. 2006 14:09

    To mléko je blbost.Já to zaleji rozšlehanýmí vejci.Misto másla dávám olej.

  • Anonym | 3. 2. 2006 16:01

    Danek: zajímavý příměr. Jste literát?

  • danek | 3. 2. 2006 14:11

    No já teda nevím, proč by se brambory před pečením měly ještě vařit. To jako pro jistotu? To je jako by jste někam jeli autobusem a k tomu si ještě objednali taxíka.

  • Mighzy Z | 4. 9. 2005 19:22

    Doporucuji brambory nastrouhat na menčí plátky a pak hlavně aspoň 30 minut dělat zakryté v troubě, odkrýt a dodělat.Čím tlustší a větší plátky tím déle dělat odkryté.

  • Anonym | 17. 6. 2005 23:25

    hlavně že se v receptu píše syrové brambory

  • to je tajný | 23. 5. 2005 11:34

    to by chtělo ty brambory předtím taky uvařit....chi chi...

  • Zuzka H. | 10. 1. 2005 23:26

    a mate zapnutou troubu?ha ha..

  • michal | 9. 1. 2005 13:52

    tak uz to pecem dve hodiny a brambory jsou porad syrovy ....kde je chyba?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Mléko Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

80
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
48
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
30
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
24
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
22
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact