• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

autor: hiden
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg brambory
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 1
      balíček tymián
    • 5
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks klobása
    • 100
      g anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vyšší kastrol na zapékání vymažeme sádlem, na dno poklademe těsně sebe na kolečka nakrájené syrové brambory, aby bylo celé dno pokryté.
2
Trochu posolíme a popepříme a posypeme dostatečně tymiánem (cca 2 rovné lžíce na 1 vrstvu brambor).
3
Brambory posypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninou a poklademe kolečka dobré klobásy (spíše pikantnější).
4
Na to rozprostřeme na kolečka nakrájenou cibuli a na cibuli nasypeme a rozprostřeme vrstvu scezeného kysaného zelí.
5
Celý tento postup opakujeme stejně s druhou vrstvou, takže končíme opět zelím.
6
Navrch můžeme dát slaninu nebo klobásu, pokud nám zbyla a pečeme dostatečně dlouho, aby byly brambory měkké.
7
Tymián dodá celému jídlu skvělou chuť.
8
Množství ingrediencí lze libovolně měnit podle velikosti pekáče a uzeninu podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

Tyčinky se slaninou a tymiánem

Tyčinky se slaninou a tymiánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Návštěva Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Klobása Kysané zelí Pepř mletý Sádlo Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
30
Domácí kečup
Domácí kečup
28
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
28
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
25
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Zapékané bramborové kuličky
Zapékané bramborové kuličky
Zapékané brambory (těstoviny) s kapustovou směsí
Zapékané brambory (těstoviny) s…
Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem
Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím…
Zapékané brambory s masem v římském hrnci
Zapékané brambory s masem v římském…
Zapekané brambory s pórkem
Zapekané brambory s pórkem
Zapékané brambory se špenátem
Zapékané brambory se špenátem
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact