• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanková musaka
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná pohanková musaka

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná pohanková musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mleté maso
    • 100
      g uzené maso
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml smetana
    • 1
      ks vejce
    • petrželová nať
    • olej
    • 300
      g pohanka kroupy
    • 200
      g sušené houby

Postup přípravy receptu

1
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu stát. Poté ji uvaříme v osolené vodě - cca 20 minut. Mezitím na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na proužky, přidáme houby, mleté maso a lehce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak, česnek, podlijeme malým množstvím vody a dusíme cca 10 minut.
2
Poté přidáme petrželovou nať, uzené maso pokrájené na drobné kosky a odstavíme. Dno zapékací mísy vymažeme sádlem nebo olejem, vložíme polovinu pohanky, na ni směs masa, zbytek pohanky, na ni rozložíme anglickou slaninu a to vše zalijeme smetanou, do které jsme vmíchali vejce. Zapékáme 30 minut při 175 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborová musaka

Bramborová musaka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frisanekelinka | 29. 5. 2013 11:56

    To zní hodně lákavě, už vím, co uvařím, až budu mít chuť na pohanku :-) Jen mě trochu překvapila samotná příprava pohanky, protože mi přijde, že takto se v ní zničí veškeré vitamíny. Podle návodu na krabičce by se pohanka neměla vařit vůbec, resp. pouze 1-2 minuty a pak nechat 20 min odstát. Jenže tak se mi nikdy nepovedla, vždycky byla moc tvrdá. Teď jsem nedávno objevila skvělý článek o přípravě pohanky, kde psali, že se má dát do vroucí vody a pak stáhnout oheň na minimum (jako by to člověk chtěl vypnout, tak až do té nejkrajnější polohy než by oheň zhasnul) Tím se docílí toho, že voda klasicky nevaří, nebublá, ale jen se sotva znatelně pohybuje hladina. (ovšem upozorňovali na to, že problém to bude u elektrických sporáků, že tam toho půjde docílit spíš těžko). Já to podle návodu vyzkoušela a pohanka byla už po necelých 15 minutách měkká, po 20 už jsem z ní měla trochu kaši (což jsem chtěla). Nevím, jaký je v tom rozdíl, ale asi je nějak citlivá na teplotu při níž se připravuje, jinak si nedokážu vysvětlit, proč se při různých způsobech vaření chová tak odlišně..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Mleté maso Olej Pepř mletý Petrželová nať Pohanka Rajský protlak Smetana Sůl Sušené houby Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

152
Dýňová tortila
Dýňová tortila
137
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
121
Máslové řízky
Máslové řízky
51
Malinovo-ostružinová limonáda
Malinovo-ostružinová…
35
Sýrové muffiny se slaninou a pažitkou
Sýrové muffiny se…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 29. 9. 2025: Kdo se konečně dočká uznání a koho čeká napětí ve vztahu?

Denní horoskop na pondělí 29. 9. 2025: Kdo se konečně dočká uznání a koho čeká napětí ve vztahu?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Svědectví Miloše Zapletala ke kauze „únosu“ režiséra Adamce: Hádka s Janou v bance o peníze

Svědectví Miloše Zapletala ke kauze „únosu“ režiséra Adamce: Hádka s Janou v bance o peníze

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Výklad karet pro nový týden: Které znamení se špatně rozhodne? A pozor na psychiku!

Výklad karet pro nový týden: Které znamení se špatně rozhodne? A pozor na psychiku!

  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanková musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact