• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanková musaka
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná pohanková musaka

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná pohanková musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mleté maso
    • 100
      g uzené maso
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml smetana
    • 1
      ks vejce
    • petrželová nať
    • olej
    • 300
      g pohanka kroupy
    • 200
      g sušené houby

Postup přípravy receptu

1
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu stát. Poté ji uvaříme v osolené vodě - cca 20 minut. Mezitím na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na proužky, přidáme houby, mleté maso a lehce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak, česnek, podlijeme malým množstvím vody a dusíme cca 10 minut.
2
Poté přidáme petrželovou nať, uzené maso pokrájené na drobné kosky a odstavíme. Dno zapékací mísy vymažeme sádlem nebo olejem, vložíme polovinu pohanky, na ni směs masa, zbytek pohanky, na ni rozložíme anglickou slaninu a to vše zalijeme smetanou, do které jsme vmíchali vejce. Zapékáme 30 minut při 175 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborová musaka

Bramborová musaka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frisanekelinka | 29. 5. 2013 11:56

    To zní hodně lákavě, už vím, co uvařím, až budu mít chuť na pohanku :-) Jen mě trochu překvapila samotná příprava pohanky, protože mi přijde, že takto se v ní zničí veškeré vitamíny. Podle návodu na krabičce by se pohanka neměla vařit vůbec, resp. pouze 1-2 minuty a pak nechat 20 min odstát. Jenže tak se mi nikdy nepovedla, vždycky byla moc tvrdá. Teď jsem nedávno objevila skvělý článek o přípravě pohanky, kde psali, že se má dát do vroucí vody a pak stáhnout oheň na minimum (jako by to člověk chtěl vypnout, tak až do té nejkrajnější polohy než by oheň zhasnul) Tím se docílí toho, že voda klasicky nevaří, nebublá, ale jen se sotva znatelně pohybuje hladina. (ovšem upozorňovali na to, že problém to bude u elektrických sporáků, že tam toho půjde docílit spíš těžko). Já to podle návodu vyzkoušela a pohanka byla už po necelých 15 minutách měkká, po 20 už jsem z ní měla trochu kaši (což jsem chtěla). Nevím, jaký je v tom rozdíl, ale asi je nějak citlivá na teplotu při níž se připravuje, jinak si nedokážu vysvětlit, proč se při různých způsobech vaření chová tak odlišně..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Mleté maso Olej Pepř mletý Petrželová nať Pohanka Rajský protlak Smetana Sůl Sušené houby Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

43
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
36
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
20
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanková musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact