• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanka
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná pohanka

autor: Horklice
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná pohanka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g pohanka lámanka
    • 150
      g anglická slanina nebo klobása
    • 200
      g eidam sýr
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Pohanku uvaříme dle návodu, promícháme s rozškvařenou slaninou, s česnekem a majoránkou, posolíme, popepříme, posypeme sýrem a zapečeme.
2
Jako příloha je výborné kysané zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kovboy | 16. 2. 2013 20:45

    pohanku jenom probrat,neproplachovat ani teplou či studenou vodou,na pánvi za sucha a stálého promíchávání malinko opražit(nikoli připálit),na hrnek pohanky dva hrnky vody (stejné jako na rýži ),vodu osolit (kávová lžička),půl celé cibule se zabodnutými dvěma hřebíčky (nikoli klinci),přivést do varu,stáhnout plamen a pod poklicí vařit cca 12 minut.Zachová aroma,semínka se oddělují,kaše nevznikne.Ahoj a dobrou chuť čundráci

  • Gabi | 22. 11. 2012 17:53

    Doporučuji vařit jen minutku a pak odstavit a nechat dojít... neb se rozvaří skoro na kaši.. =-O

  • Pavlína Burkovičová | 4. 12. 2007 17:17

    Odskoušeno - výborný, rychlý a snad i zdravý recept. Doporučuju všem, kteří mají rádi pohanku a můžou i slaninu, nebo klobásku (-:

  • Anonym | 30. 6. 2007 13:45

    pohanku dát do vroucí vody, minutu povařit pod pokličkou, potom odstavit, přikrýt utěrkou a nechat asi 20 minut odstát. Poté nechat okapat.

  • Pavlina Kucharova | 4. 5. 2007 17:40

    Ted jsem to vyzkousela a moc mi to chutnalo, vetsinou jsem pohanku pridala jen do polevky a netusila jsem, ze to muze byt tak dobre. Dekuji za skvely rychly a zdravy recept.

  • Pavel Tůma | 31. 3. 2007 17:26

    Pohanku nejlépe uvaříte, když na jeden objemový díl pohanky dáte jeden a půl dílu vody. Vodu (možno osolenou) přivedete do varu a vsypete do ní pohanku. Po minutě varu se hrnec odstaví a zabalí se do utěrky (s pokličkou). Za dvacet minut stání je pohanka hotová a žádná voda, která by se musela slít, tam nezbývá.

  • Ifvča | 25. 1. 2007 12:08

    Když se pohanka nepropláchne bývá pak vláčnější...Brou chuť

  • Tereza Jarčušková | 12. 9. 2006 15:03

    Pohánka je kvôli tomu rutínu výborná na cievy. Recept ukladám a vyskúšam, ale podľa popisu je určite výborný.

  • Xy Xy | 12. 9. 2006 09:43

    Mám ráda pohanku, je to opravdu výborné

  • Radka Albrechtová | 31. 7. 2006 22:31

    Na mé pohance je tento návod na základní přípravu: Před přípravou pohanku propláchneme ve studené vodě. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme , aby nedošlo ke ztrátě rutinu! Vaříme 2-3 min. a 15 min. necháme dojít. Nemícháme.Až to anonyme vyzkoušíte, dejte vědět, jestli to bylo dobré :-) R.A.

  • Anonym | 24. 7. 2006 08:30

    prosím co znamena uvarit pohanku podle navodu?na me zadny navod není..

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Eidam sýr Majoránka Pepř mletý Pohanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

243
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
147
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
105
Noky se špenátem a ricottou
Noky se špenátem a…
86
Zázvorové špaldové sušenky
Zázvorové špaldové…
35
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact