• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaná čekanka po francouzsku
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná čekanka po francouzsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná čekanka po francouzsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks puky čekanky
    • 4
      plátek drůbeží šunka
    • sýr plísňový Modrý (Rokfór, Niva)
    • kozí sýr Či jiné chuťově výrazné kozí sýry
    • máslo Kousek

Postup přípravy receptu

1
Čekankové puky (syrové) podélně rozpůlíme, mezi půlky čekanky vložíme plátky nakrájeného sýra (nešetříme!!), zabalíme do plátku šunky a propíchneme párátkem, aby se balíček nerozbaloval. Takto zabalenou čekanku vložíme do máslem vymaštěného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a 15 minut zapékáme. Posledních několik minut přepneme trobu na gril, aby se sýr opekl dohněda. Vzhledem k množství sýra je to jídlo celkem vydatné.
2
Podáváme s čerstvou bagetou a sklenkou vína.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anton Adamkovic | 7. 12. 2014 17:19

    Pokud použijete Rokfort nebo Zlatou Nivu, nejdřív ji roztavte na pánvi se smetanou a pak balíčky čekanky polijte. Před pečením posypte strouhanými ořechy. (opsal jsem to někde na googlu).

  • jindrula | 25. 7. 2012 13:38

    jedla jsem na návčtěvě..výborný...doma zopakuji :-*

  • Honza | 29. 1. 2012 14:53

    nejlépe uděláte, když čekanku nejprve povaříte ve slané vodě. Necháte ji okapat, pak ji zabalíte do větších plátků dobré šunky, do ruliček a dáte ji do pekáčku na másle propéct, nakonec zasypete alespoň 45% sýrem a zapečete. Trošku nahořklá chuť čekanky se krásně doplňuje s dobrou šunkou a skvělým sýrem. Jako příloha brambory v jakémkoli tvaru ;-)

  • KaRa | 12. 6. 2011 23:57

    Moc nám všem chutnala, i některým dětem :)

  • Tereza T
    Tereza T | 10. 2. 2011 16:01

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 9. 2. 2011 22:15

    Čekanka je zelenina :-)

  • Lucie Saquet | 20. 2. 2007 18:58

    Zkusila jsem tento recept a jelikoz mam rada i mirne nahorklou chut cekanky, moc mi chutnal. Navic mi prijde jako perfektni kombinace nahorkle chuti s vyraznou chuti syra.Jinak jsem cekanky ze zacatku v troube priklopila, aby zmekly a nakonec odkryla, aby se syr zapekl.

  • Martina Havlickova | 9. 12. 2006 23:03

    Horkost cekanky pochazi ze skladovani na svetle, kde horkne. Do obchodu se dovazi zabalena v cernem papiru a take tak by se mela prodavat, ale z neznalosti ji prodavaci vybaluji a vystavuji. Vyzadejte si ji primo ze skladu.

  • Vlasta Korytářová | 13. 7. 2005 15:51

    Zni to dobře, ale asi to neumím správně připravit, čekanka se mi divně rozpekla do "blemcava" a měla potom nahořklou chuť, takže jsem vyjedla nakonec jen naplň a čekanku samotnou jsem vyhodila. Moc mě to mrzelo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drůbeží šunka Kozí sýr Máslo Puky čekanky Sýr plísňový
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

173
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
160
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
108
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
54
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná dýně
Zapékaná dýně
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta s rýží
Zapékaná kapusta s rýží
  • Recepty.cz
  • Zapékaná čekanka po francouzsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact