• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaná čekanka po francouzsku
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná čekanka po francouzsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná čekanka po francouzsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks puky čekanky
    • 4
      plátek drůbeží šunka
    • sýr plísňový Modrý (Rokfór, Niva)
    • kozí sýr Či jiné chuťově výrazné kozí sýry
    • máslo Kousek

Postup přípravy receptu

1
Čekankové puky (syrové) podélně rozpůlíme, mezi půlky čekanky vložíme plátky nakrájeného sýra (nešetříme!!), zabalíme do plátku šunky a propíchneme párátkem, aby se balíček nerozbaloval. Takto zabalenou čekanku vložíme do máslem vymaštěného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a 15 minut zapékáme. Posledních několik minut přepneme trobu na gril, aby se sýr opekl dohněda. Vzhledem k množství sýra je to jídlo celkem vydatné.
2
Podáváme s čerstvou bagetou a sklenkou vína.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anton Adamkovic | 7. 12. 2014 17:19

    Pokud použijete Rokfort nebo Zlatou Nivu, nejdřív ji roztavte na pánvi se smetanou a pak balíčky čekanky polijte. Před pečením posypte strouhanými ořechy. (opsal jsem to někde na googlu).

  • jindrula | 25. 7. 2012 13:38

    jedla jsem na návčtěvě..výborný...doma zopakuji :-*

  • Honza | 29. 1. 2012 14:53

    nejlépe uděláte, když čekanku nejprve povaříte ve slané vodě. Necháte ji okapat, pak ji zabalíte do větších plátků dobré šunky, do ruliček a dáte ji do pekáčku na másle propéct, nakonec zasypete alespoň 45% sýrem a zapečete. Trošku nahořklá chuť čekanky se krásně doplňuje s dobrou šunkou a skvělým sýrem. Jako příloha brambory v jakémkoli tvaru ;-)

  • KaRa | 12. 6. 2011 23:57

    Moc nám všem chutnala, i některým dětem :)

  • Tereza T
    Tereza T | 10. 2. 2011 16:01

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 9. 2. 2011 22:15

    Čekanka je zelenina :-)

  • Lucie Saquet | 20. 2. 2007 18:58

    Zkusila jsem tento recept a jelikoz mam rada i mirne nahorklou chut cekanky, moc mi chutnal. Navic mi prijde jako perfektni kombinace nahorkle chuti s vyraznou chuti syra.Jinak jsem cekanky ze zacatku v troube priklopila, aby zmekly a nakonec odkryla, aby se syr zapekl.

  • Martina Havlickova | 9. 12. 2006 23:03

    Horkost cekanky pochazi ze skladovani na svetle, kde horkne. Do obchodu se dovazi zabalena v cernem papiru a take tak by se mela prodavat, ale z neznalosti ji prodavaci vybaluji a vystavuji. Vyzadejte si ji primo ze skladu.

  • Vlasta Korytářová | 13. 7. 2005 15:51

    Zni to dobře, ale asi to neumím správně připravit, čekanka se mi divně rozpekla do "blemcava" a měla potom nahořklou chuť, takže jsem vyjedla nakonec jen naplň a čekanku samotnou jsem vyhodila. Moc mě to mrzelo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drůbeží šunka Kozí sýr Máslo Puky čekanky Sýr plísňový
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Bramborové placky

Bramborové placky

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

854
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
308
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
69
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
67
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
34
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná dýně
Zapékaná dýně
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta s rýží
Zapékaná kapusta s rýží
  • Recepty.cz
  • Zapékaná čekanka po francouzsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact