• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaná brokolice
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná brokolice

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g sýr
    • 2
      ks párky nebo kousek jakékoli uzeniny
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk na vymazání zapékací misky

Postup přípravy receptu

1
Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na vymaštěnou zapékací misku rozložíme brokolici, přidáme párky nakrájené na kousky a zalejeme vajíčky se zakysanou smetanou. Posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct (160 °C - asi 20 minut).
2
Když dospod pekáčku vložíte uvařené brambory nakrájené na plátky, osolené, pokmínované, tak máte jídlo hotovo najednou i s přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majda | 24. 2. 2016 11:50

    ovšem péci jenom 20 min.to vůbec né já to musela péci 1hod.A výsledek nic moc jedla jsem lepší i chutnější!!!! ;-) :-\

  • Martinka.. | 28. 5. 2011 10:12

    ..Prostě vynikající :-)

  • Lenka Copková
    Lenka Copková | 17. 5. 2011 11:14

    Vážně jednoduchoučké a moc dobré. Brokolici jsem uvařila doměkka v páře, mám ji tak radši. Pekla jsem s bramborami (vrstva dole i nahoře) a nahoru naskládala plátkový sýr a česnek. Bylo to opravdu moc dobré a rychle hotové.

  • Sofiee
    Sofiee | 2. 12. 2010 19:38

    Recept pro začátečníky jako stvořený. Je to velmi snadné a výsledek byl výborný. Miluji zeleninu na všechny způsoby, takže jsem si opravdu pochutnala. Dávám za jedna. :) Jediné, co jsem vynechala, byl párek.

  • chichi | 20. 3. 2007 17:23

    druhý pokus byl o poznání úspěšnější. brokolici jsem dala dospod a brambory navrch. moc dobré

  • Jana Kutačová | 7. 3. 2007 21:25

    Nemám zkušenosti s horkovzdušnou troubou,ale je fakt,že připalovat by se to rozhodně nemělo a já ,když to dělám přesně podle receptu, většinou mívám vše ponořené pod smetanovou zálivkou a co přečuhuje,zatlačím dospod.:o).Možná se to peklo více zprudka...

  • Chichi | 7. 3. 2007 18:37

    Chtěla bych se zeptat, jestli brokolice musí být celá ponořená? Kousky, které byly "na suchu" se mi pálily. Nebo je nevhodná horkovzdušná trouba?

  • Karel Recky | 7. 3. 2007 17:52

    Vyškoušel jsem recept bez smetany a šlehačky.Jenom jsem si víc pohral s vajíčky.Žloutky jsem zamíchal se sýrem a zalil brokolici,z bílku vyšlehal sníh a po chvíli peční přidal na brokolici a chvíli zapékal.Ten sníh jsem posypal trochou sýra a bazalky.Dalo se to.

  • Klara Neumannova | 17. 1. 2007 20:29

    Tento výborný recept jsem si uvařila do práce k obědu a musim uznat, že je opravdu výborný!! pochutnala jsem si...děkuji

  • Anonym | 9. 5. 2006 12:09

    Mohu se jen zeptat,kde bydlíte,že tam nemáte zakys.smetanu?Tento recept je opravdu mňam.Snad to bude dobré i bez té smetany.Přeji hodně zdaru. M.B.

  • Zuzka Barvova | 9. 5. 2006 10:17

    Dekuji za radu, hned to dneska vyzkousim.

  • Jana Kutačová | 9. 5. 2006 09:48

    Paní Zuzko,dělávala jsem to i bez zakysané smetany a bylo to moc dobré.S tou šlehačkou bych šetřila-max 2 lžíce na rozmíchání s vejci.

  • Zuzka Barvova | 8. 5. 2006 11:58

    U nas neprodavaji zakysanou smetanu, muzu ji nahradit slehackou?

  • Anonym | 3. 5. 2006 07:08

    Zkoušela jsem to i s květákem- opravdu dobré,ale brokolice se mi osvědčila jako úplně nejlepší..o)))

  • Pavlína Svitáková | 2. 5. 2006 16:45

    Tento recept je chutný.Když není brokolice je možno zaměnit za květák.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Párky Pepř mletý Sůl Sýr Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

73
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
30
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
21
Lívanečky s jablíčkem - bez vajec
Lívanečky s jablíčkem -…
19
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
18
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná dýně
Zapékaná dýně
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta
  • Recepty.cz
  • Zapékaná brokolice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact