• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s rajčatovou směsí
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek s rajčatovou směsí

autor: Idi
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek s rajčatovou směsí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek 1-2 dle počtu osob
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks rajčatová omáčka Panzani Napoletana, Maggi Boloňská,nebo domácí lečo
    • 100
      g sýr niva nebo eidam
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce bylinky čerstvé nebo sušené, např.saturejka
    • 1
      špetka šalvěj
    • 1
      špetka tymián
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      dl voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, pokrájíme ho na kousky a prosolíme, aby se "vypotil" na utěrce nebo ubrousku. Také trochu osolíme vydlabaný lilek. Cibulku pokrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na drobno pokrájený česnek a vydlabané kousky lilku. Podlejeme trochou vody a chvili podusíme, pak přidáme rajčatovou omáčku, posekané bylinky a necháme prohřát. Směsí naplníme půlky lilku a posypeme sýrem. Do pekáčku dáme olej a trochu vody či vývaru a naskládáme lilky. Pečeme asi 30 min. ve středně vyhřáté troubě nebo v remosce.
2
Příloha brambory nebo pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou

Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou…

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 2. 9. 2014 12:07

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo vymazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Padme1 | 2. 9. 2014 11:54

    Výborná dobrota. Trochu jsem si to upravila vzhledem k tomu co jsem měla doma. Omlouvám se za hodnoceni 5 nějak jsem to nedopatřením pochopila opačně. Dávám 1*

  • Mirka P. | 28. 5. 2010 15:14

    Výborné! Pekla jsem na pečicím papíru bez oleje. Bála jsem se, že lilek bude hořký, už se mi to stalo, ale byl opravdu vynikající!

  • bara | 13. 3. 2008 22:44

    Vyborne, meli jsme dneska k veceri a opravdu dobrota! Davam za 1.

  • Táňa K. | 30. 11. 2007 21:44

    Paní Ido, já bych to také klidně snědla i bez toho masa, ale když jednou mlsný jazýček zkusí nějaké to vylepšení, tak už nechce jinak. :-)) A u nás je těch mlsounů přesila.:-) Každopádně díky za výborný recept. Já lilek poprvé ochutnala v této úpravě a od té doby je to má oblíbená pochoutka.

  • Ida Juřicová | 29. 11. 2007 12:06

    Pani Tano, uvedla jsem recept bez masa z jedineho duvodu a to proto,ze manzel je vegetarian,ale verim,ze anglicka to jen vylepsi :-) Take to nekdy vyzkousim-ovsem jen pro sebe ci pro ostatni cleny rodiny:-)

  • Táňa K. | 2. 11. 2007 17:23

    A málem bych zapomněla na anglickou slaninu (nebo šunku) do směsi. Bez té by to nebylo ono.:-)

  • Táňa K. | 2. 11. 2007 17:19

    Zapečený lilek připravujeme velmi podobně, jen ještě do směsi na plnění přidáváme nakrájené žampiony a zelenou nebo bílou papriku a krátce před dopečením lilky sypeme nastrouhanou nivou smíchanou s drobně pokrájeným česnekem. Dobré koření do směsi je koření Gyros. Vynikající jídlo, vřele doporučuji!

  • Ida Juřicová | 25. 9. 2006 07:18

    Omlouvam se,je to opraveno.Samozrejme ze pripravuju lilek.Obcas se preklepnu lilek-cuketa :-)

  • Honza Polacek | 18. 9. 2006 21:37

    Tak nevím, připravuji lilek a nebo cukety

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Lilek Rajčatová omáčka Rostlinný olej Šalvěj Sůl Sýr Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

62
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
42
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…
27
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
26
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý,…
24
Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky
Kuře na paprice s…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek s rajčatovou směsí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact