• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

autor: south.lady
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks nakládaná loupaná rajčata
    • 300
      g kuřecí prsa
    • 1
      snítka bazalka cca 10 lístků
    • 2
      lžíce kečup - sladký
    • 2
      plátek plátkový sýr pod 30 % tuku
    • 40
      g balkánský sýr od oka a podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Lilek rozkrojíme na půky a vydlabeme, posypeme solí a necháme "vypotit". Po chvíli kousky lilku propláchneme vodou (aby se zbavily soli) a nakrájíme na kostičky.
2
Mezitím si dáme pokrájené kuřecí prsa na nudličky do parního hrnce a vaříme 20 minut (lze upravit i jiným způsobem). Rajčata z plechovky ohřejeme na pánvi, přidáme nakrájenou čerstvou bazalku, ochutíme kečupem a přidáme nakrájený vydlabaný lilek. Nakonec vložíme kuřecí maso a ochutíme (pokud je potřeba). Vydlabané půlky lilku vyložíme nakrájeným (popř. nastrouhaným) balkánským sýrem a vložíme do něj vrchovatě připravenou směs.
3
Pečící nádobu vylijeme cca 1 cm vodou a vložíme plněné půlky lilku, pečeme 20 minut na 200C - před koncem poklademe na lilek plátek nízkotučného plátkového sýra a necháme cca 5- 8 minut ještě dopéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • maty | 31. 5. 2013 09:21

    Vypocovaci cast bych nevynechaval. Je to celkem dulezite, aby pak lilek nebyl "gumovy". Pokud Vam prisel recept presoleny, vynechal bych spis balkansky syr, jelikoz ten sam o sobe je slany az dost (popr. ho dal do receptu minimum). Osobne delam zapecene lilky bez balkanskeho syra (vzdy je vsak nechavam vypotit) a nikdy mi neprisli presolene. At se dari, nejen v kuchyni :)

  • rala | 5. 5. 2013 20:01

    Jídlo jsem dělal podle návodu a přišlo mi přesolené (i když jsem kromě "vypocení" lilku vůbec nesolil). Příště zkusím bez té vypocovací části.

  • ILONA | 15. 8. 2012 15:29

    A proč přidávat kečup? Vždyť to jsou shnilá rajčata :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Ze zeleniny Drůbeží Červen Červenec Srpen Září Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Kečup - sladký Kuřecí prsa Lilek Nakládaná loupaná rajčata Plátkový sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Trubičky

Trubičky

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

20
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
České buchty
České buchty
18
Jemná hrachová kaše
Jemná hrachová kaše
17
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
16
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Kde nechal Dwayne Johnson svaly? Kamínek místo Skály!

Kde nechal Dwayne Johnson svaly? Kamínek místo Skály!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Zapečený lilek
Zapečený lilek
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek 3
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený lilek s tuňákem
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek po italsku - bez tuku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact