• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek 3
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený lilek 3

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený lilek 3
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 5
      ks rajčata
    • 100
      g bílé pečivo cca, nesmi byt tvrde
    • petrželová nať svazek
    • bazalka cerstva, svazek
    • 2
      stroužek česnek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a smícháme s rozmixovaným pečivem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
2
Vypocený lilek osušíme a skládáme na plech (uvedené množství je na 2 plechy) s pečícím papírem vždy kolecko lilku a na něj kolečko rajčete, tvoříme řady (kolečka se trochu překrývají). Vse osolíme, opepříme, posypeme směsi pečiva a bylinek, pokapeme olivovým olejem a upečeme v předehřáté troubě na 180-200°C po dobu cca 40 minut. Podáváme jako předkrm nebo přílohu, vlažné i studené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek

Zapečený lilek

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Líba | 6. 8. 2014 20:03

    Výborný!!! Mňam!

  • Marie | 7. 10. 2013 19:50

    Super, je to lehké a dobré :-)

  • Natalie | 1. 7. 2013 15:38

    Fantasticke, vrele doporucuji zkusit. <3

  • jarmila | 15. 12. 2012 16:12

    my děláme lilek s kozím sýrem a aglickou slaninou-vše zapečemé s česnekem a rozpečenou bagetkous bylinkovým máslen.....

  • ivculastoki | 17. 7. 2012 11:09

    Vynikající,recept zaslouží jen velikááánskou 1 <3

  • Jana | 26. 2. 2012 10:50

    jednoduchá věc a fonomenální chuť :-*

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:25

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 14:54

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

  • pippiva
    pippiva | 13. 5. 2011 15:11

    Jirko, ty se nezapres... 8-) :-D Dik za tip :-*

  • recepty73
    recepty73 | 13. 5. 2011 15:02

    ...i do směsi přidávám ještě rajčata(sušená), je to výborné i studené :-))

  • pippiva
    pippiva | 26. 4. 2011 20:50

    Prave, ze se strouhankou to neni ono, ty rohliky umlete zustanou po upeceni takove nadychane ;-)

  • Klára K. | 26. 4. 2011 19:33

    To sa potom môže použiť hneď strúhanka a je to bez roboty

  • pippiva
    pippiva | 26. 4. 2011 19:03

    Ono prave to pecivo promichane s bylinkami je vyborne na tomto receptu ;-) . Tedy alespon pro nasi rodinku. Recept na lilek se syrem, jak jej popisujete, na strankach je.

  • Ivana Přikrylová | 26. 4. 2011 18:51

    Dělám lilek podobně, jen vynechávám pečivo. Dávám lilek, na něj kolečko rajčete posypu kořením na grilovanou zeleninu (od Vitany nebo Kotanyi) a nahoru dám strouhaný sýr a zapeču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Zdravě i chutně Přílohy Zelenina Zeleninové Oběd Večeře Pečení Velikonoce Posvícení Oslava Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé pečivo Česnek Lilek Olivový olej Petrželová nať Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Tetino maso

Tetino maso

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

173
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
76
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
73
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
65
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
54
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…
Zapečený lilek
Zapečený lilek
Zapečený lilek  (nejen) s rýží
Zapečený lilek (nejen) s rýží
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s fetou
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
  • Recepty.cz
  • Zapečený lilek 3
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact