• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený květák se sýrovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks květák
    • šunka Plátky
    • šunkový salám Nebo slanina
    • 200
      g tvrdý sýr (Ráda používám sýr přímo určený k zapékání, velmi dobře se rozpouští)
    • 1
      ks cibule
    • 3
      dl mléko
    • mouka
    • máslo
    • sůl
    • koření Pašerácké (dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou. Zalijeme mlékem a přidáme nastrouhaný sýr. Nevaříme, pouze zahřejeme na vyšší teplotu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolíme a přidáme koření. Květák naskládáme do zapékací mísy a zalijeme sýrovou omáčkou. Na vrch naskládáme plátky uzeniny. Pokud nám zbylo trochu sýra, můžeme ještě tím posypat vršek.
2
Pečeme zakryté v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Po dvaceti minutách můžeme zvýšit teplotu na 200 °C a necháme dopéct odkryté – šunka získá křupavou kůrčičku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák se sýrovou čepicí

Květák se sýrovou čepicí

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • etule | 26. 3. 2012 21:32

    Opravdu mnamka, akorat nedavam sunku ani salam. Uvarim misto toho cerstvy spenat staci trocha a je to vyborny... Nas tatka je trosku mlsounek a 16 mes. syn taky, ale timhle jsem se zavdecila dokonce musim tohle uvarit opet... :-)

  • Zdena z JM | 31. 3. 2011 11:37

    Spíš bych zařadila mezi pokrmy ze zeleniny a ne maso a uzeniny.

  • JanaGrocholova | 31. 3. 2011 10:54

    Přidala jsem do omáčky ještě i tavený sýr a byla to mňamka. Dávám jedničku.

  • Miloslava Odvářková | 23. 8. 2010 22:38

    Výborné! Chutnalo i nejmladší dcerce, která jinak květák vůbec nejí! A výborné to bylo i studené, co se nesnědlo v poledne, o to jsme se poprali k večeři. :-D

  • Lenka Valentová | 20. 7. 2010 08:57

    Vynikající úprava květáku, dnes budu dělat už podruhé a určitě ne naposledy. Přidávám do oblíbených receptů.

  • N J | 5. 1. 2010 10:30

    Jde samozřejmě o 180 a 200 stupňů, vložené horní indexy označující stupně se špatně přenesly...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Květák Máslo Mléko Mouka Sůl Šunka Šunkový salám Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

176
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
123
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
75
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
62
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.
51
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Zapečený květák se sýrovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact