• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený chléb se špenátem a sýrem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Zapečený chléb se špenátem a sýrem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající večeře nebo vydatná svačina v podobě dozlatova opečených chlebů pokladených samými dobrotami. Nechybí na nich žampiony, špenát, slanina nai nastrouhaný čedar.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      hrst žampiony
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      hrst baby špenát
    • 4
      plátek chleba kváskový
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g sýr čedar
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu pokrájejte na nudličky, žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Slaninu dejte vypéct na rozpálenou pánev takřka dokřupava. Pokud nepustí dost tuku, přilijte lžíci olivového oleje. Přidejte žampiony a krátce je orestujte, aby chytily barvu. Na závěr vsypte špenát, vše osolte, opepřete, dobře promíchejte a nechte zavadnout listy, minuta či dvě postačí. Směs odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Krajíce chleba potřete z obou stran olivovým olejem, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a mírně dozlatova opečte z obou stran.
3
Mezitím v misce prošlehejte vejce, osolte je, opepřete a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a směs z pánve. Vše dobře promíchejte.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

4
Směs navršte na předpečené krajíce a vraťte je do trouby. Pečte, dokud vejce neztuhnou a sýr se nerozteče, zabere to asi 5 minut. Podávejte ještě horké.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečené chleby s vejcem a ricottou

Zapečené chleby s vejcem a ricottou

Zapečené Manicotti

Zapečené Manicotti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Chlebíčky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Baby špenát Chleba Olivový olej Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Vejce Žampiony

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Pečený kapr

Pečený kapr

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

139
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
44
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
43
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený hermelín s tvarůžkem
Zapečený hermelín s tvarůžkem
Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Zapečený květák III.
Zapečený květák III.
Zapečený květák pro chlapy
Zapečený květák pro chlapy
  • Recepty.cz
  • Zapečený chléb se špenátem a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact