• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zapečený bulgur
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený bulgur

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený bulgur
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g bulgur
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě
    • 100
      g černé olivy
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 100
      g mozzarella uzená
    • 1
      ks pórek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kari
    • 1
      lžička italské koření
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Bulgur dáme uvařit podle návodu na obalu. Mezitím si dáme předehřát troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme zapékací misku. Na dno misky dáme uvařený bulgur, na něj klademe nakrájený porék, olivy a kousky tuňáka. Tuto vrstvu posypeme italským kořením a trochou kari. Navrch dáme na kolečka pokrájená rajčata, která potřeme zakysanou smetanou a posypeme bazalkou. Poté vložíme do trouby asi na 15 minut. Mezitím na tenké plátky nakrájíme mozzarelu, kterou přidáme po 15 min. zápékání. Dáme zpět do trouby a zapékáme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem

Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a…

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Crosscek | 14. 1. 2018 15:01

    Ňamka

  • Andy | 13. 11. 2016 13:12

    Děkuji za výborný recept, dělám často. Jen vrstvou rajčat a tuňáka prokládám bulgur vícekrát;-)

  • Ronja | 9. 10. 2015 13:29

    Moc dobre, dekuju za recept :) Nemela jsem porek a misto mozz uzene jsem dala tofu uzene a druhy den po ulezeni - mnam mnam :-)

  • Teera Čtvrtek | 26. 7. 2015 14:49

    luxusní...i s goudou místo mozzarely a bez oliv... <3

  • 2m | 10. 5. 2015 20:52

    Vynechali jsme pórek a skvělé jídlo.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 7. 2013 22:51

    Bulgur sám o sobě je velmi zajímavé chuti, v této kombinaci opravdu vynikající recept, doporučuji vyzkoušet. Moc nám chutnalo. Z praktického hlediska doporučuji použít malé zapékací misky na jednu porci, protože pokud budete zapékat ve velké zapékací míse, nepodaří se vám to elegantně naservírovat, bulgur nedrží tvar a sype se (viz má fotografie).

  • Ivana Samcová | 5. 7. 2008 18:25

    Sice bez oliv a s čedarem, ale moc mi to chutnalo. U bratra jsem sice neuspěla, na něj to je " moc zdravé", ale my s mamkou jsme si pochutnaly.

  • Zita Matejkova | 30. 6. 2008 12:09

    Vynikající, dávám za 1. Bulgur kupuji v DM v bio produktech, nevařím pouze zaliji vařící vodou / 1 dávka bulguru-2 dávky vař. vody/ nechám 15 minut nasáknout a buď smažím na teflon.pánvičce nebo takto zapékám, nikdy ho nevařím.Je nejen zdravý, rychle stravitelný, ale také výborně chutná a voní lehce ořechově. Rozhodně má stejné uplatnění jako couscous /kuskus/.

  • Gábina H | 26. 6. 2008 09:42

    Kláro, koukněte třeba sem http://www.bydleni.cz/clanek/Bulgur-na-taliri

  • Marie H. | 25. 6. 2008 20:58

    Kláro, určitě je k dostání v prodejnách zdravé výživy.

  • Klára Keselyova | 25. 6. 2008 20:42

    CHcela somj sa spýtať čo je bulgur. Teraz sapýtam, kde ho dostať?

  • Oldřich Gargulák | 25. 6. 2008 20:24

    Bulgur je obilovina, snad pšenice, uvařená, oloupaná, skvašená, usušená a podrcená, už si nepamatuji, zda v tomto pořadí. Prý je zdravý.

  • Jana C. | 25. 6. 2008 19:54

    Prosím,co je to bulgur?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bulgur Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bulgur Černé olivy Italské koření Kari Mozzarella Olivový olej Pórek Rajčata Sůl Tuňák - ve vlastní šťávě Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Boršč III.

Boršč III.

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Piškotové těsto
Piškotové těsto
18
Maso v zelenině z pečícího sáčku
Maso v zelenině z…
15
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
14
Krůtí prso jedna báseň
Krůtí prso jedna báseň

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Ochránce Gottové a mecenáš slavných Tsoukernik po kolapsu: Poprvé ve společnosti!

Ochránce Gottové a mecenáš slavných Tsoukernik po kolapsu: Poprvé ve společnosti!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený camembert s brusinkami
Zapečený camembert s brusinkami
Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený fenykl v bešamelu
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
  • Recepty.cz
  • Zapečený bulgur
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact