• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečení šneci s bylinkovým máslem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Gurmání ocení vynikající zapečené hlemýždí maso ochucené máslem s na drobno nasekanou šalotkou, česnekem, petrželkou a pažitkou.

Suroviny

4 porce
    • 200
      g zahradní šneci mražené šnečí maso
    • 1
      ks pórek malý
    • 3
      stroužek česnek
    • 300
      ml červené víno
    • 28
      ks ulity
    • 150
      g máslo změklé
    • 2
      ks šalotka
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá, nasekaná
    • 1
      hrst pažitka nasekaná
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Šnečí maso dejte do kastrolu, přidejte najemno nasekaný pórek a 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Zvolna vařte do změknutí, asi 20 minut.
2
Mezitím dobře propláchněte ulity a minimálně 5 minut je povařte v osolené vodě. Do másla vmíchejte nadrobno nasekanou šalotku, zbylý stroužek česneku, petrželku a pažitku. Osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Uvařené šnečí maso vložte do ulit, šneky zakryjte dostatečným množstvím bylinkového másla a rozložte je do zapékací mísy. Troubu předehřejte na 180 °C a šneky zapékejte, dokud máslo nezačne lehce hnědnout, 10 až15 minut. Ještě horké podávejte, nejlépe s česnekovými toasty.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Croissanty: recept na francouzskou klasiku

Croissanty: recept na francouzskou…

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Máslo Pažitka Pepř mletý Petrželka Pórek Šalotka Sůl Ulity Zahradní šneci

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový likér

Malinový likér

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

41
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
25
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
21
Tvarohové řezy
Tvarohové řezy
14
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
14
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou
Zapečené vepřové plátky se slaninou a…
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečené žampiony
Zapečené žampiony
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bulgur
Zapečený bulgur
  • Recepty.cz
  • Zapečení šneci s bylinkovým máslem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact