• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečení šneci s bylinkovým máslem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Gurmání ocení vynikající zapečené hlemýždí maso ochucené máslem s na drobno nasekanou šalotkou, česnekem, petrželkou a pažitkou.

Suroviny

4 porce
    • 200
      g zahradní šneci mražené šnečí maso
    • 1
      ks pórek malý
    • 3
      stroužek česnek
    • 300
      ml červené víno
    • 28
      ks ulity
    • 150
      g máslo změklé
    • 2
      ks šalotka
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá, nasekaná
    • 1
      hrst pažitka nasekaná
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Šnečí maso dejte do kastrolu, přidejte najemno nasekaný pórek a 2 stroužky česneku. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Zvolna vařte do změknutí, asi 20 minut.
2
Mezitím dobře propláchněte ulity a minimálně 5 minut je povařte v osolené vodě. Do másla vmíchejte nadrobno nasekanou šalotku, zbylý stroužek česneku, petrželku a pažitku. Osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Uvařené šnečí maso vložte do ulit, šneky zakryjte dostatečným množstvím bylinkového másla a rozložte je do zapékací mísy. Troubu předehřejte na 180 °C a šneky zapékejte, dokud máslo nezačne lehce hnědnout, 10 až15 minut. Ještě horké podávejte, nejlépe s česnekovými toasty.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Croissanty: recept na francouzskou klasiku

Croissanty: recept na francouzskou…

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Máslo Pažitka Pepř mletý Petrželka Pórek Šalotka Sůl Ulity Zahradní šneci

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pepřový dip

Pepřový dip

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Skotská vejce

Skotská vejce

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
15
Tradiční vánoční pudink
Tradiční vánoční pudink
14
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Frontman skupiny Jelen Jindra Polák: Ve 45 letech dvojnásobným dědou!

Frontman skupiny Jelen Jindra Polák: Ve 45 letech dvojnásobným dědou!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Další doporučené recepty:

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou
Zapečené vepřové plátky se slaninou a…
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečené žampiony
Zapečené žampiony
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bulgur
Zapečený bulgur
  • Recepty.cz
  • Zapečení šneci s bylinkovým máslem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact