• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks kuřecí maso prsa
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 500
      g žampiony
    • 40
      g hladká mouka
    • 500
      g mléko
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      ks vepřový vývar (Jedna kostka)
    • 5
      g strouhanka
    • 5
      ks petrželová nať (Několik snítek)

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a 15 minut opékáme na 40 g másla. Poté je vyjmeme osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a rozdělíme do 4 zapékacích misek. Žampiony otřeme, rozčtvrtíme, na vypečeném tuku je 5 minut smažíme a poté navršíme na maso. Mouku osmahneme na 60 g rozehřátého másla, zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a kostkou masového vývaru. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou a zapékáme v troubě asi 10 minut. Houbové pánvičky podáváme posypané petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené kroupy s brambory a žampiony

Zapečené kroupy s brambory a žampiony

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 1. 2. 2012 13:26

    Vynikající, ale místo strouhanky sýr...

  • KaRa | 1. 2. 2012 13:26

    Vynikající, ale místo strouhanky sýr...

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 2. 2011 17:55

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 4. 2. 2011 10:00

    Mléko - 40 g ;-)

  • Tereza76 | 4. 2. 2011 09:26

    Delala jsem vcera - moc dobre, akorat to posypani strouhankou mi moc nesedi - strouhany syr je lepsi ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 14. 1. 2011 13:06

    Výborné :-)

  • Silva Zbořilová | 8. 4. 2010 09:19

    Vynikající recept,dávám jedničku.

  • Silva Zbořilová | 13. 3. 2010 19:51

    Děkuji za výborný recept,dávám velikou jedničku.Také jsem přidala trochu strouhaného sýra a hotové posypala požitkou.Jako přílohu opékané brambory.

  • Alena Sloupova | 19. 2. 2010 21:38

    Vyborny recept, ja i muj pritel mame velmi mlsne jazyky a musime tento recept ocenit tou nejlepsi znamkou. Velmi dekujem. VYNIKAJICI!

  • Vekoška . | 13. 11. 2009 11:28

    Moc dobré, přidala jsem navrch ještě trochu strouhaného eidamu a slavila úspěch.

  • Lucie Sobotková | 30. 5. 2009 12:11

    recept je vynikající, rychlý. na žampiony jsem přidala jseště trošku kmínu. jako přílohu bych dala rýži.jinak super mňamka

  • Marta Kracíková | 19. 11. 2006 16:03

    Moc jsme si pochutnali - i taťka, který kuřecí nijak zvlášť nemusí.

  • Gábina | 18. 11. 2006 11:45

    Veroniko, strouhanka aby měla vytvořit křupavou vrstvu

  • Veronika | 17. 11. 2006 21:18

    Výborné, jen netuším jaký význam tam má ta strouhanka.

  • Jana | 20. 10. 2006 14:27

    Jarmilo,vy asi nežijete v Čechách.Tady jsou na podzim všude lesy plné houbařů.

  • Anonym | 19. 10. 2006 17:58

    OPravdu je to velmi dobré, vše to moc chutnalo. Dokonce jsem byla nucena tento recept udělat 3x do týdne. Opravdu vynikající!

  • Michaela Atherton | 4. 8. 2006 16:40

    Recept vypada lakave a rozhodne vyzkousim. Poprve v zivote ale slysim, ze sbirat houby je nezakonne. My chodime sbirat houby kazdy rok a nikdo nam zatim nic nezakazal.

  • Janča | 2. 12. 2005 21:31

    V prodejně zeleniny a vlastně v každém větším obchodě je zcela zákonně prodávají.A do lesa na ně s klidem můžete taky,když rostou.

  • Jarmila | 2. 12. 2005 17:53

    Na tomto receptu mě velmi zaujalo, že je z hub. Já myslala, že sbírat houby je nezákonné.

  • Karli | 2. 4. 2005 15:12

    Opravdu lahůdka. Potřebovala jsem spotřebovat větší množství žampionů a proto jsem tenhle recept vyzkoušela. Všichni jsme si moc pochutnali, ale konzervativní část rodiny se dojídala chlebem, aby si nahradili nějakou přílohu. Doporučuju taky !!!!!

  • Tereza Kellner | 16. 11. 2004 12:27

    Tento recept je vyborný. Je poměrně rychlý a strašně dobrý. Doporučuju všem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Pokrmy Z hub Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kuřecí maso Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Strouhanka Sůl Vepřový vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

236
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
145
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
90
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
80
Špenátovo-cizrnové karí
Špenátovo-cizrnové karí
56
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou
Zapečené vepřové plátky se slaninou a…
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečené žampionové chlebíčky
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečení šneci s bylinkovým máslem
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
  • Recepty.cz
  • Zapečené žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact