• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g rýže parboiled muze byt i celozrnna
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 200
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev vetsi
    • 2
      ks řapíkatý celer 2 rapiky bez listu
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      ml červené víno
    • 3
      lžíce rajčatové pyré 3-4 lzice
    • strouhaný parmazán nekolik lzic
    • bešamel 800 ml mleka, lzice masla, vrchovata lzice hladke mouky, sul, spetka muskatoveho orisku
    • 1
      ks bobkový list
    • fenyklová semínka 1/2 lzicky
    • bazalka cerstva, hrst listku
    • máslo
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.
2
Připravíme si bešamel. Do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka), přidáme máslo, trochu muškátového ořísku, osolíme a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud jemně nezhoustne. Necháme vychladnout.
3
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla a osmažíme nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, cibuli, celer a celý česnek). Po chvíli přidáme maso, osolíme a za stálého míchání necháme osmahnout. Musí se nám odpařit všechna tekutina, kterou maso pustí. Pak zalejeme vínem, přidáme rajčatové pyré, bobkový list, fenyklová semínka, promícháme a necháme odpařit všechnu tekutinu. Případně dosolíme, odstranime bobkovy list a strouzek cesneku.
4
V míse smícháme rýži, maso, 3/4 bešamelu, 3-4 lžíce parmezánu, lístky bazalky. Směs dáme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme zbytkem bešamelu, zasypeme trochou parmezánu a zapečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu cca 30 minut, povrch nám musí hezky zezlátnout. Po upečení necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí česko-italské hospodyně

Dušené zelí česko-italské hospodyně

Ryba třeboňské hospodyně

Ryba třeboňské hospodyně

Italské rizoto II

Italské rizoto II

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • girlska
    girlska | 27. 2. 2017 18:14

    Dělala jsem bez bešamelu a taky dobrý :)

  • pippiva
    pippiva | 17. 7. 2013 22:29

    Pro Annu: Klidně můžete použít Carnaroli, já používám rýži Parboilet, jelikož ji mé děti preferují a to i u klasických italských risott. ;-)

  • Jitka | 17. 7. 2013 17:54

    Lepší rizoto jsem nejedla, výborné!!! :-)

  • Anna | 8. 5. 2013 16:19

    Kdyz se jedna o risotto,nebylo by lepsi pouzivat Carnaroli?

  • Radka | 27. 3. 2013 17:26

    vyborne, dekuji :))

  • pippiva
    pippiva | 30. 9. 2011 13:44

    Mate pravdu, ja jsem to opravila, ma byt 1 strouzek. ;-)

  • polmari | 30. 9. 2011 07:11

    sorry, neumím číst, už mi to došlo =-O

  • polmari | 30. 9. 2011 07:05

    Česneku je celá jedna hlavička nebo stroužek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z rýže Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bešamel Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Fenyklová semínka Máslo Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Mrkev Panenský olivový olej Rajčatové pyré Řapíkatý celer Rýže Parboiled Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Alibábovka

Alibábovka

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

138
Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki
Salát a la Tabouleh s…
99
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…
85
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
51
Svěží dort / řez s bezinkovým želé
Svěží dort / řez s…
33
Máslový candát s kmínem a česnekem
Máslový candát s kmínem…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Zrádci to na Křivoklátě nebudou mít lehké… Hrad je plný lovců zločinu!

Zrádci to na Křivoklátě nebudou mít lehké… Hrad je plný lovců zločinu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal
Zapečené pečivo s krabími tyčinkami +…
Zapečené plněné bagety
Zapečené plněné bagety
Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Zapečené rybí filety
Zapečené rybí filety
Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)
Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …
Zapečené špagety II.
Zapečené špagety II.
  • Recepty.cz
  • Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact