• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na palačinky:
    • mléko plnotučné 1/2 l
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      špetka sůl
    • olej Či jiný tuk na smažení
  • Náplň
    • 1
      ks špenátový protlak - mražený
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata (Možno celá i sekaná)
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      ks muškátový oříšek Strouhaný - nemusí být
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • ricotta (Nemusí být, nebo stačí strouhaný eidam)
    • 1
      ks vejce
    • instantní jíška (Nemusí být)
    • anglická slanina Nakrájená na plátky (nebo česnekový bok, či jiná zauzená dobrota)
    • tuk
  • Nakonec:
    • 2
      kelímek zakysaná smetana 1-2 podle velikosti zapékací mísy či plechu
    • parmazán Strouhaný, nebo strouhaný Eidam

Postup přípravy receptu

1
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
2
**Připravíme špenát:** nakrájíme cibuli na kostičky, orestujeme na oleji, přidáme rozmražený špenátový protlak a podusíme, pak přidáme plechovku sterilovaných rajčat, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme rozdrcený česnek, trochu strouhaného muškátového oříšku a mleté skořice (nemusí být mnoho, dle chuti, obvykle dávám jen trochu muškátového oříšku), 1 celé vejce. Vše krátce podusíme pod pokličkou a ke konci přidáme kelímek sladké smetany a strouhanou riccotu, (pokud by se nám zdál špenát hodně řídký možno zahustit trochou instantní jíšky). Troubu rozehřejeme na 200 °C, zapékací mísu či plech vymažeme tukem. Na hotové palačinky dáme plátky anglické slaniny, potřeme špenátovou směsí, posypeme strouhaným eidamem a přeložime na polovinu nebo na čtvrtinu (jak se zadaří - aby špenát nevytekl) a skládáme do vymazané zapékací mísy nebo na plech, před vložením do rozpálené trouby potřeme na povrchu zakysanou smetanou a zapékáme asi 20-30 min., před dopečením posypeme strouhaným sýrem parmazán či eidam a krátce zapečeme.
3
Místo anglické slaniny můžeme do špenátu přidat na kostičky nakrájené uzené maso. Sýr používám jaký seženu v obchodě, vzhledem k tomu, že parmazán i ricotta patří mezi cenově náročnější vystačím i s obyčejným eidamem, nebo nivou. Ale tyto sýry určitě chuťově toto jídlo zvýrazní, takže se nebojte je vyzkoušet.
4
Možná je i odlehčená varianta s bílým jogurtem nakonec, a vegetariánská varianta s vynecháním anglické slaniny. Ale do špenátu sladká smetana určitě patří, chuťově ho zjemní.Když čekám návštěvu většinou si připravím palačinky a špenát předem a potom, když má už návštěva přijít, jen navrstvím a naskládám do zapékací mísy. Jen potom zapékání trvá déle, protože jsou palačinky i špenát vychladlé. Jsou vynikající i druhý den ohřáté v mikrovlnné troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela.B. | 25. 2. 2013 21:03

    Zapečené palačinky jsou velmi dobré. Vyzkoušela jsem, že je lepší udělat španátovou směs o jeden den dříve - chuť je výraznější.

  • Daniela.B. | 25. 2. 2013 21:03

    Zapečené palačinky jsou velmi dobré. Vyzkoušela jsem, že je lepší udělat španátovou směs o jeden den dříve - chuť je výraznější.

  • Vašek | 6. 2. 2013 12:39

    Bylo to dobré, ale přišlo mi trochu obyčejné...

  • Věra Děrgelová | 29. 1. 2008 16:18

    Do originálního receptu opravdu riccota patří, já myslela strouhaný eidam...

  • Di | 29. 1. 2008 09:05

    Vypadá to moc dobře. Jen malou poznámku, ricotta se nedá nastrouhat, je to tvarohový sýr, možná máte na mysli pecorino.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Instantní jíška Mléko plnotučné Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olej Parmazán Pepř mletý Ricotta Skořice Sladká smetana Špenátový protlak - mražený Sůl Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Vepřové kari

Vepřové kari

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

277
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
66
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s…
31
Kávový zákusek - řezy
Kávový zákusek - řezy
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chléb II.

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact