• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na palačinky:
    • mléko plnotučné 1/2 l
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      špetka sůl
    • olej Či jiný tuk na smažení
  • Náplň
    • 1
      ks špenátový protlak - mražený
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata (Možno celá i sekaná)
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      ks muškátový oříšek Strouhaný - nemusí být
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • ricotta (Nemusí být, nebo stačí strouhaný eidam)
    • 1
      ks vejce
    • instantní jíška (Nemusí být)
    • anglická slanina Nakrájená na plátky (nebo česnekový bok, či jiná zauzená dobrota)
    • tuk
  • Nakonec:
    • 2
      kelímek zakysaná smetana 1-2 podle velikosti zapékací mísy či plechu
    • parmazán Strouhaný, nebo strouhaný Eidam

Postup přípravy receptu

1
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
2
**Připravíme špenát:** nakrájíme cibuli na kostičky, orestujeme na oleji, přidáme rozmražený špenátový protlak a podusíme, pak přidáme plechovku sterilovaných rajčat, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme rozdrcený česnek, trochu strouhaného muškátového oříšku a mleté skořice (nemusí být mnoho, dle chuti, obvykle dávám jen trochu muškátového oříšku), 1 celé vejce. Vše krátce podusíme pod pokličkou a ke konci přidáme kelímek sladké smetany a strouhanou riccotu, (pokud by se nám zdál špenát hodně řídký možno zahustit trochou instantní jíšky). Troubu rozehřejeme na 200 °C, zapékací mísu či plech vymažeme tukem. Na hotové palačinky dáme plátky anglické slaniny, potřeme špenátovou směsí, posypeme strouhaným eidamem a přeložime na polovinu nebo na čtvrtinu (jak se zadaří - aby špenát nevytekl) a skládáme do vymazané zapékací mísy nebo na plech, před vložením do rozpálené trouby potřeme na povrchu zakysanou smetanou a zapékáme asi 20-30 min., před dopečením posypeme strouhaným sýrem parmazán či eidam a krátce zapečeme.
3
Místo anglické slaniny můžeme do špenátu přidat na kostičky nakrájené uzené maso. Sýr používám jaký seženu v obchodě, vzhledem k tomu, že parmazán i ricotta patří mezi cenově náročnější vystačím i s obyčejným eidamem, nebo nivou. Ale tyto sýry určitě chuťově toto jídlo zvýrazní, takže se nebojte je vyzkoušet.
4
Možná je i odlehčená varianta s bílým jogurtem nakonec, a vegetariánská varianta s vynecháním anglické slaniny. Ale do špenátu sladká smetana určitě patří, chuťově ho zjemní.Když čekám návštěvu většinou si připravím palačinky a špenát předem a potom, když má už návštěva přijít, jen navrstvím a naskládám do zapékací mísy. Jen potom zapékání trvá déle, protože jsou palačinky i špenát vychladlé. Jsou vynikající i druhý den ohřáté v mikrovlnné troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela.B. | 25. 2. 2013 21:03

    Zapečené palačinky jsou velmi dobré. Vyzkoušela jsem, že je lepší udělat španátovou směs o jeden den dříve - chuť je výraznější.

  • Daniela.B. | 25. 2. 2013 21:03

    Zapečené palačinky jsou velmi dobré. Vyzkoušela jsem, že je lepší udělat španátovou směs o jeden den dříve - chuť je výraznější.

  • Vašek | 6. 2. 2013 12:39

    Bylo to dobré, ale přišlo mi trochu obyčejné...

  • Věra Děrgelová | 29. 1. 2008 16:18

    Do originálního receptu opravdu riccota patří, já myslela strouhaný eidam...

  • Di | 29. 1. 2008 09:05

    Vypadá to moc dobře. Jen malou poznámku, ricotta se nedá nastrouhat, je to tvarohový sýr, možná máte na mysli pecorino.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Instantní jíška Mléko plnotučné Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olej Parmazán Pepř mletý Ricotta Skořice Sladká smetana Špenátový protlak - mražený Sůl Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Metrový koláč

Metrový koláč

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

98
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
98
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
66
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
65
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
63
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact