• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kuřecí maso řízek
    • 400
      g čerstvé houby
    • 2
      ks cibule větší
    • 150
      g uzený bůček
    • olej
    • sůl
    • koření dle chuti
    • smetana

Postup přípravy receptu

1
Na pekáček dáme trochu oleje, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku, houby a na to dáme osolené a okořeněné řízky. Zalijeme smetanou, přikryjeme pekáček buď alobalem nebo druhým pekáčkem a dáme do trouby péct. Zapékáme asi 3/4 hodiny - hlídáme. Když jsou řízky měkké odstraníme alobal a necháme maso zrůžovět. Pokud se nám smetana vyvařila, můžeme dolívat.
2
Podáváme s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové se smetanou a houbami s rýží

Vepřové se smetanou a houbami s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 20. 10. 2016 13:40

    Moc dobré, ale příště bych dala nejdřív péct cibulku se slaninou/bůčkem, pak bych přihodila houby a zase nechala chvíli péct, a maso a smetanu až na poslední půlhodinku. I podle originálního receptu to bylo moc dobré, měli jsme k tomu rýži a všichni chválili.

  • borůvka | 29. 5. 2016 17:24

    Dneska zkusíme udělat na večeři ! Určitě to bude dobrota !? :-) <3

  • borůvka | 29. 5. 2016 17:24

    Dneska zkusíme udělat na večeři ! Určitě to bude dobrota !? :-) <3

  • Mila Tischer | 25. 9. 2012 13:38

    Diky tomu, ze se letos primo topime v houbach, a ja uz nevim, co s tema houbama mam delat, narazila jsem na tento moc dobry recept. Prave prisla z lesa, cerstve houby v kosi, ostatni ingredience mam tez, (krome bucku), tak jsem misto bucku dala anglickou slaninu, mam pocit, sluzbu udelal stejnou. Je to fakt dobry jidlo. Jelikoz mam namrazeny kvanta hub, budu delat i z mrazenejch. Davam za 1.

  • Monika | 6. 1. 2008 12:52

    Před chvilkou jsme dojedli, opravdu výborné. akorát příště dám míň oleje, ten bůček pustí šťávy dost. dávám 1!

  • Hana Rožníčková | 12. 11. 2006 18:22

    Milý Anonyme, vy tohle jídlo jíte každý den??? To se nedivím, že cholesterol a kalorie letí....Myslím, že jednou za čas to neuškodí a hlavně - 150g bůčku, kolik asi vyjde na každého???

  • Anonym | 12. 11. 2006 14:51

    Bůček a smetana, ... kalorie a cholesterol letí nahoru.

  • Anna | 12. 11. 2006 11:57

    Toto jídlo jsem zkoušela před 3 dny, bylo moc dobré a doma rodince chutnalo. Takže zopakuju brzo.

  • Anka | 9. 11. 2006 14:58

    Dělám to z vepřového masa a místo hub dám podušené papriky a rajčata a syrové brambory na plátky na dno pekáčku a také nahoru,ale dnes zkusím ten váš recept,určitě bude taky výborný.

  • Dana | 6. 11. 2006 14:32

    Ještě lepší je dát syrové brambory nakrájené na plátky přímo na maso. Dá se dělat i maso vepřové tímto způsobem, jen se peče trochu déle. Jde dělat i v remosce.

  • Zdeňka | 7. 10. 2006 20:11

    Dnes jsme měli k obědu a všem moc chutnalo.Výborný recept,díky,dávám za 1.

  • Jana z VM | 6. 10. 2006 07:43

    Úplně jsem tuto "krásu" přehlídla!! Ta fotografie je perfektní a ještě určitě perfektnější ta skutečnost! Musím určitě brzo vyzkoušet !!

  • Michaela K. | 5. 10. 2006 19:30

    přímo výborné!!! Dneska jsem to udělala a zařadila jsem si ho mezi top recepty. Opravdu stojí za to. :)

  • Jana | 25. 9. 2006 16:04

    Lucko, zvojtila jsem to.Houby přijdou na ten bůček a na něj teprve řízky. Dík za upozornění. Prosím kuchařku o opravu. Děkuji moc. Jana H.

  • Lucie Harcová | 25. 9. 2006 10:37

    Nějak jsem nevyčetla, kdy se přidají ty houby, jestli hned na začátku pečení nebo v průběhu a na kterou vrstvu se pokládají, hned na cibuli nebo na kuřecí řízky ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Pokrmy Uzené Z hub Drůbeží Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Cibule Koření Kuřecí maso Olej Smetana Sůl Uzený bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské sendviče

Selské sendviče

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

39
Domácí kečup
Domácí kečup
31
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
30
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
25
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Zapečené kuře s bramborem
Zapečené kuře s bramborem
Zapečené kuře s celerem
Zapečené kuře s celerem
Zapečené kuřecí řízečky
Zapečené kuřecí řízečky
Zapečené kuřecí řízky se šlehačkou
Zapečené kuřecí řízky se šlehačkou
Zapečené kuřecí s rajčaty
Zapečené kuřecí s rajčaty
Zapečené kuřecí s tatarkou
Zapečené kuřecí s tatarkou
  • Recepty.cz
  • Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact