• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety bez kosti
    • 150
      g anglická slanina
    • 150
      g šunka 100-150 vepřová nebo kuřecí
    • 100
      sýr Eidam - nahrubo
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      lžička strouhanka 3-4

Postup přípravy receptu

1
Maso nejlépe naložit do druhého dne - naklepat, naříznout po stranách, osolit opepřit, z jedné strany potřít prolisovaným česnekem a z druhé strany hořčicí, zakápnout olejem a nechat uležet v lednici. Varné sklo jen krapet vymazat olejem (maso už je s olejem), poklást dno plátky slaniny, na to šunku, naložené kotletky, na hrubou eidam a 3-4 lžičky strouhanky. Zapečeme bez víka ve vyhřáté troubě cca hodinku do zlatova.
2
Výborná příloha brambory, zelenina a jogurtový dresing (bílý jogurt, česnek, sůl).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Přátelské kotletky

Přátelské kotletky

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bcg | 30. 9. 2012 22:14

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • MartikK
    MartikK | 4. 3. 2012 15:21

    Výborné, jen jsem to trošku přehnala s česnekem, takže příště uberu a také není nutné moc solit maso, slanina a sýr jsou slané už dost.

  • recepty73
    recepty73 | 19. 8. 2011 08:12

    ...výborné, než jsem stačil vyfotit, byly =-O ;-) :-P

  • Zdenka Fridrichvá | 4. 8. 2007 11:35

    Dnes jsme to měli na oběd můžu říci výborné.

  • Lída | 23. 7. 2007 09:41

    Po přečtení komentáře Jany z VM jsem vyzkoušela a opravdu jsou kotletky výborné. Taky jsem dala slaniny a šunky dvě vrstvy a nemá to chybu. Děkuji Janě za typ a autorce za recept.

  • Irena Krupičková | 16. 7. 2007 17:35

    Ještě jsem zapomněla-kdo nemusí šunku a raději něco pikantnějšího, může vyzkoušet místo šunky suchý salámek typu uherák,stačí ale vysočina nebo herkules, pokrm celkově získá trochu jinou chuť-ocení především pánové:-).

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 14:51

    Ale ta krásná kůrčička se utvořila i bez šlehačky, to udělala ta strouhanka s máslem! Paráda! Ještě dodávám, že jsem to pekla v novýcdh kachlových kamnech a z kachláků je každé pečení exkluzivní, jak z masa, tak z mouky !!

  • Danka Snášelová | 16. 7. 2007 12:31

    Doporučuji na každou kotletku ještě přidat kopeček jemně usmažené cibulky.Potom celý obsah pekáčku posypat nastrouhaným sýrem a místo strouhanky navršit, přibližně na každou kotletku, kopeček ušlehané šlehačky (pochopitelně bez cukru). Šlehačka se během pečení rozteče, spojí se se sýrem a vytvoří zlatavou křupavou kůrčičku. Žádné podlévání, ani pekáč se nemusí vymazávat!!! Použité ingredience během pečení pustí velice dobrou šťávičku. Mňamka.

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 07:12

    Vyzkoušeno, moc pochváleno !! Udělala jsem jako nedělní oběd (i na pondělí) přesně podle receptu i s tím máslíčkem nahoře a je to fakt dobrota! K tomu naše nové brambůrky a rajčatový salát a nemělo to vůbec chybu ! Vůbec jsem nepodlévala, jenom jsem dala té slaniny a šunky vždycky dvě vrstvy. Moc chválím, dávám velkou jedničku !!

  • Anonym | 12. 7. 2007 12:35

    Rozhodně to zkusím!!!Kotltty mám moc ráda a protože jsou suchší,manžel má raději krček,tak ta slanina bude super.Autor má pravduposlední dobou se strácí jména autorů,ikdyž píšeme pod svým imejlem.Jana

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 15:58

    Není zač:-). Doufám,že bude chutnat.

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 15:05

    Irčo, díky za odpověď, tak to určitě brzo udělám. Zase něco nového a už se těším!! Díky:o)

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 14:06

    Někam vypadlo moje jméno-jsem autor receptu:-). Vůbec se to nepodlévá, krásně se to dozlatova upeče a je to opravdu mňamka. Díky slanině vespod nebude masíčko suché, opravdu není potřeba podlévat. Snad jen můžete na strouhanku přidat 2-3 lžičky másla

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 13:40

    Vůbec se nepodlévá, ani trošku ?

  • Miloš Peltán | 11. 7. 2007 12:21

    mňam jen už když to čtu tak mám na to chuť. Jelikož jsem masovej, tak to je něco pro mě. to musí být dobrota. milda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hořčice plnotučná Pepř mletý Strouhanka Sůl Šunka Sýr Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Svařák

Svařák

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

362
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
98
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
95
Ovesná kaše s vanilkou, mandlemi a javorovým sirupem
Ovesná kaše s vanilkou,…
55
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
26
Knedlíky s borůvkovým žahourem
Knedlíky s borůvkovým…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact