• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety bez kosti
    • 150
      g anglická slanina
    • 150
      g šunka 100-150 vepřová nebo kuřecí
    • 100
      sýr Eidam - nahrubo
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      lžička strouhanka 3-4

Postup přípravy receptu

1
Maso nejlépe naložit do druhého dne - naklepat, naříznout po stranách, osolit opepřit, z jedné strany potřít prolisovaným česnekem a z druhé strany hořčicí, zakápnout olejem a nechat uležet v lednici. Varné sklo jen krapet vymazat olejem (maso už je s olejem), poklást dno plátky slaniny, na to šunku, naložené kotletky, na hrubou eidam a 3-4 lžičky strouhanky. Zapečeme bez víka ve vyhřáté troubě cca hodinku do zlatova.
2
Výborná příloha brambory, zelenina a jogurtový dresing (bílý jogurt, česnek, sůl).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Přátelské kotletky

Přátelské kotletky

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bcg | 30. 9. 2012 22:14

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • MartikK
    MartikK | 4. 3. 2012 15:21

    Výborné, jen jsem to trošku přehnala s česnekem, takže příště uberu a také není nutné moc solit maso, slanina a sýr jsou slané už dost.

  • recepty73
    recepty73 | 19. 8. 2011 08:12

    ...výborné, než jsem stačil vyfotit, byly =-O ;-) :-P

  • Zdenka Fridrichvá | 4. 8. 2007 11:35

    Dnes jsme to měli na oběd můžu říci výborné.

  • Lída | 23. 7. 2007 09:41

    Po přečtení komentáře Jany z VM jsem vyzkoušela a opravdu jsou kotletky výborné. Taky jsem dala slaniny a šunky dvě vrstvy a nemá to chybu. Děkuji Janě za typ a autorce za recept.

  • Irena Krupičková | 16. 7. 2007 17:35

    Ještě jsem zapomněla-kdo nemusí šunku a raději něco pikantnějšího, může vyzkoušet místo šunky suchý salámek typu uherák,stačí ale vysočina nebo herkules, pokrm celkově získá trochu jinou chuť-ocení především pánové:-).

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 14:51

    Ale ta krásná kůrčička se utvořila i bez šlehačky, to udělala ta strouhanka s máslem! Paráda! Ještě dodávám, že jsem to pekla v novýcdh kachlových kamnech a z kachláků je každé pečení exkluzivní, jak z masa, tak z mouky !!

  • Danka Snášelová | 16. 7. 2007 12:31

    Doporučuji na každou kotletku ještě přidat kopeček jemně usmažené cibulky.Potom celý obsah pekáčku posypat nastrouhaným sýrem a místo strouhanky navršit, přibližně na každou kotletku, kopeček ušlehané šlehačky (pochopitelně bez cukru). Šlehačka se během pečení rozteče, spojí se se sýrem a vytvoří zlatavou křupavou kůrčičku. Žádné podlévání, ani pekáč se nemusí vymazávat!!! Použité ingredience během pečení pustí velice dobrou šťávičku. Mňamka.

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 07:12

    Vyzkoušeno, moc pochváleno !! Udělala jsem jako nedělní oběd (i na pondělí) přesně podle receptu i s tím máslíčkem nahoře a je to fakt dobrota! K tomu naše nové brambůrky a rajčatový salát a nemělo to vůbec chybu ! Vůbec jsem nepodlévala, jenom jsem dala té slaniny a šunky vždycky dvě vrstvy. Moc chválím, dávám velkou jedničku !!

  • Anonym | 12. 7. 2007 12:35

    Rozhodně to zkusím!!!Kotltty mám moc ráda a protože jsou suchší,manžel má raději krček,tak ta slanina bude super.Autor má pravduposlední dobou se strácí jména autorů,ikdyž píšeme pod svým imejlem.Jana

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 15:58

    Není zač:-). Doufám,že bude chutnat.

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 15:05

    Irčo, díky za odpověď, tak to určitě brzo udělám. Zase něco nového a už se těším!! Díky:o)

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 14:06

    Někam vypadlo moje jméno-jsem autor receptu:-). Vůbec se to nepodlévá, krásně se to dozlatova upeče a je to opravdu mňamka. Díky slanině vespod nebude masíčko suché, opravdu není potřeba podlévat. Snad jen můžete na strouhanku přidat 2-3 lžičky másla

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 13:40

    Vůbec se nepodlévá, ani trošku ?

  • Miloš Peltán | 11. 7. 2007 12:21

    mňam jen už když to čtu tak mám na to chuť. Jelikož jsem masovej, tak to je něco pro mě. to musí být dobrota. milda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hořčice plnotučná Pepř mletý Strouhanka Sůl Šunka Sýr Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza na plech

Pizza na plech

Alibábovka

Alibábovka

Pleskačky

Pleskačky

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

66
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
47
Husí játra jako předkrm
Husí játra jako předkrm
30
Míša řezy
Míša řezy
28
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Nova odtajnila podzimní trumfy! Na co se mohou diváci těšit?

Nova odtajnila podzimní trumfy! Na co se mohou diváci těšit?

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact