• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené flíčky se šunkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené flíčky se šunkou

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené flíčky se šunkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce máslo
    • 1
      šálek smetana
    • pepř mletý
    • 200
      g šunka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme oschnout, rozkrájíme na flíčky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Část změklého másla utřeme se zbývajícími dvěma žloutky se smetanou. Do směsi vmícháme sníh, ušlehaný ze dvou bílků. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
2
Flíčky smícháme s na kostičky nakrájenou šunkou, solí a pepřem, vysypeme do zapékací mísy, zalijeme připravenou směsí a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan S.
    Jan S. | 12. 1. 2018 12:52

    super

  • Marketa.A85 | 5. 4. 2014 01:33

    Chválím velice za domácí výrobu flíčků v receptu! :-) A těším se na vyzkoušení ;-)

  • Zaneta | 13. 2. 2014 15:09

    Děkuji...nedávno jsem přemýšlela na flíčky, ale tam kde bydlím, tak je nemají...Takže ted vím, jak na to...Maso nejím, ale se zeleninou budou skvělé...Tohle bylo mé oblíbené jídlo od mateřské školky...A že už je to pěkně dávno.. <3

  • tonda | 9. 2. 2014 13:15

    kupovane stoji za hovno,jen debilove si je kupujou

  • Síma | 2. 9. 2013 16:15

    Že je šunky málo bylo snad vidět hned, tak jste si měla přidat víc.

  • oligarda | 6. 4. 2013 19:06

    Uvařila jsem podle rozpisu. Dokonce jsem přidala ke dvěma vejcím dva bílky do smetany navíc. Chuťově dobré. Ale mezi těstovinami bylo šunky, vajec, smetany žalostně málo. A jednotlivé fleky byly téměř jedny na druhých. Ačkoli mi to pozitivně připomnělo školní jídelnu, tento recept mezi své oblíbené nezařadím.

  • nerusa | 8. 11. 2012 18:27

    Můj první pokus s nudlovým těstem. Prudce jedlé, kam se hrabou kupované těstoviny. Žádnou tuhou buchtu z toho tedy nemám, je to jednoduše skvělé :-)

  • bvg | 30. 9. 2012 22:13

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • barus.v | 4. 1. 2012 11:17

    Neuvěřitelné, jak je to velký rozdíl oproti kupovaným ;-)

  • Alka | 28. 1. 2006 02:27

    Mamka delala taky vzdycky jen domaci a jsou vynikaji!!Uvarene jsme mely vzdy samotne-mamka se soli a trochou sadla,ja s cukrem a ze zbytku byly sunkafleky..budu je muset taky zkusit!!;-)

  • Odvárková | 1. 4. 2005 16:47

    Moje maminka je dělá JENOM z doma udělaných flíčků a jídlo je potom pro všechny delikatesa. Opravdu chutnají úplně jinak. Když je udělám z kupovaných flíčků moc slávy nesklidím, třebaže postup je stejný. Stejné to je s nudlemi do polévky. Přitom nudlové těsto je opravdu strašně jednoduché, jen to zkusit. Majlenka.

  • Ivana | 2. 9. 2004 10:02

    Je to skvělé jídlo, a já si dovolím doporučit malou změnu: flíčky jsem na něj použila pouze jednou, protože tyto placaté těstoviny udělají z jinak chutného pokrmu upěchovanou buchtu. Nenadlehčí ho ani sníh z bílků. Celá léta používám kolínka, spirálky a jiné drobné těstoviny.

  • Kuchařka on-line | 1. 9. 2004 16:12

    Ale však nikdo vás nenutí je plácat doma...

  • Hanka | 1. 9. 2004 16:09

    Ptákovina, radši si je koupím a v je to rozhodně rychlejší.

  • Ivana | 31. 8. 2004 08:41

    Je to skvělý recept. Já na toto jídlo nepoužívám flíčky (ať už domácí či kupované), ale zásadně drobná kolínka, spirálky a jiné neplacaté těstoviny. Z flíčků mi totiž vznikla upěchovaná "buchta", nezachránil to ani sníh. Z kolínek je jídlo nakypřené. Zkuste to.

  • Hanka | 30. 8. 2004 15:00

    Je pravda, že kdo si dá práci a udělá si flíčky doma, tak je to velký rozdíl. Jsou mnohem chutnější.

  • Lada Kovářová | 30. 8. 2004 14:12

    Jistě že dají, ale také není problém si je připravit doma.

  • Petr | 30. 8. 2004 14:05

    Oni se u Vás nedají koupit flíčky v pytlíku??Kde to žijete:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana Strouhanka Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

166
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
122
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
56
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
44
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
41
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 1. 8. 2025: Kdo dnes bude plný energie a na koho čeká zábavný večer?

Denní horoskop na pátek 1. 8. 2025: Kdo dnes bude plný energie a na koho čeká zábavný večer?

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Zapečené filé na špenátě
Zapečené filé na špenátě
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené gnocchi s rajčaty
Zapečené gnocchi s rajčaty
Zapečené houby s hermelínem
Zapečené houby s hermelínem
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
  • Recepty.cz
  • Zapečené flíčky se šunkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact