• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené flíčky se šunkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené flíčky se šunkou

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené flíčky se šunkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce máslo
    • 1
      šálek smetana
    • pepř mletý
    • 200
      g šunka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme oschnout, rozkrájíme na flíčky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Část změklého másla utřeme se zbývajícími dvěma žloutky se smetanou. Do směsi vmícháme sníh, ušlehaný ze dvou bílků. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
2
Flíčky smícháme s na kostičky nakrájenou šunkou, solí a pepřem, vysypeme do zapékací mísy, zalijeme připravenou směsí a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan S.
    Jan S. | 12. 1. 2018 12:52

    super

  • Marketa.A85 | 5. 4. 2014 01:33

    Chválím velice za domácí výrobu flíčků v receptu! :-) A těším se na vyzkoušení ;-)

  • Zaneta | 13. 2. 2014 15:09

    Děkuji...nedávno jsem přemýšlela na flíčky, ale tam kde bydlím, tak je nemají...Takže ted vím, jak na to...Maso nejím, ale se zeleninou budou skvělé...Tohle bylo mé oblíbené jídlo od mateřské školky...A že už je to pěkně dávno.. <3

  • tonda | 9. 2. 2014 13:15

    kupovane stoji za hovno,jen debilove si je kupujou

  • Síma | 2. 9. 2013 16:15

    Že je šunky málo bylo snad vidět hned, tak jste si měla přidat víc.

  • oligarda | 6. 4. 2013 19:06

    Uvařila jsem podle rozpisu. Dokonce jsem přidala ke dvěma vejcím dva bílky do smetany navíc. Chuťově dobré. Ale mezi těstovinami bylo šunky, vajec, smetany žalostně málo. A jednotlivé fleky byly téměř jedny na druhých. Ačkoli mi to pozitivně připomnělo školní jídelnu, tento recept mezi své oblíbené nezařadím.

  • nerusa | 8. 11. 2012 18:27

    Můj první pokus s nudlovým těstem. Prudce jedlé, kam se hrabou kupované těstoviny. Žádnou tuhou buchtu z toho tedy nemám, je to jednoduše skvělé :-)

  • bvg | 30. 9. 2012 22:13

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • barus.v | 4. 1. 2012 11:17

    Neuvěřitelné, jak je to velký rozdíl oproti kupovaným ;-)

  • Alka | 28. 1. 2006 02:27

    Mamka delala taky vzdycky jen domaci a jsou vynikaji!!Uvarene jsme mely vzdy samotne-mamka se soli a trochou sadla,ja s cukrem a ze zbytku byly sunkafleky..budu je muset taky zkusit!!;-)

  • Odvárková | 1. 4. 2005 16:47

    Moje maminka je dělá JENOM z doma udělaných flíčků a jídlo je potom pro všechny delikatesa. Opravdu chutnají úplně jinak. Když je udělám z kupovaných flíčků moc slávy nesklidím, třebaže postup je stejný. Stejné to je s nudlemi do polévky. Přitom nudlové těsto je opravdu strašně jednoduché, jen to zkusit. Majlenka.

  • Ivana | 2. 9. 2004 10:02

    Je to skvělé jídlo, a já si dovolím doporučit malou změnu: flíčky jsem na něj použila pouze jednou, protože tyto placaté těstoviny udělají z jinak chutného pokrmu upěchovanou buchtu. Nenadlehčí ho ani sníh z bílků. Celá léta používám kolínka, spirálky a jiné drobné těstoviny.

  • Kuchařka on-line | 1. 9. 2004 16:12

    Ale však nikdo vás nenutí je plácat doma...

  • Hanka | 1. 9. 2004 16:09

    Ptákovina, radši si je koupím a v je to rozhodně rychlejší.

  • Ivana | 31. 8. 2004 08:41

    Je to skvělý recept. Já na toto jídlo nepoužívám flíčky (ať už domácí či kupované), ale zásadně drobná kolínka, spirálky a jiné neplacaté těstoviny. Z flíčků mi totiž vznikla upěchovaná "buchta", nezachránil to ani sníh. Z kolínek je jídlo nakypřené. Zkuste to.

  • Hanka | 30. 8. 2004 15:00

    Je pravda, že kdo si dá práci a udělá si flíčky doma, tak je to velký rozdíl. Jsou mnohem chutnější.

  • Lada Kovářová | 30. 8. 2004 14:12

    Jistě že dají, ale také není problém si je připravit doma.

  • Petr | 30. 8. 2004 14:05

    Oni se u Vás nedají koupit flíčky v pytlíku??Kde to žijete:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana Strouhanka Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Alibábovka

Alibábovka

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

55
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
49
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
22
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zemřel manžel Zuzany Burianové (†75) Sid Kučera (†84): Bojoval o život jako lev

Zemřel manžel Zuzany Burianové (†75) Sid Kučera (†84): Bojoval o život jako lev

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Zapečené filé na špenátě
Zapečené filé na špenátě
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené gnocchi s rajčaty
Zapečené gnocchi s rajčaty
Zapečené houby s hermelínem
Zapečené houby s hermelínem
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
  • Recepty.cz
  • Zapečené flíčky se šunkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact