• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené flíčky se šunkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené flíčky se šunkou

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené flíčky se šunkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce máslo
    • 1
      šálek smetana
    • pepř mletý
    • 200
      g šunka
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme oschnout, rozkrájíme na flíčky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Část změklého másla utřeme se zbývajícími dvěma žloutky se smetanou. Do směsi vmícháme sníh, ušlehaný ze dvou bílků. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
2
Flíčky smícháme s na kostičky nakrájenou šunkou, solí a pepřem, vysypeme do zapékací mísy, zalijeme připravenou směsí a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan S.
    Jan S. | 12. 1. 2018 12:52

    super

  • Marketa.A85 | 5. 4. 2014 01:33

    Chválím velice za domácí výrobu flíčků v receptu! :-) A těším se na vyzkoušení ;-)

  • Zaneta | 13. 2. 2014 15:09

    Děkuji...nedávno jsem přemýšlela na flíčky, ale tam kde bydlím, tak je nemají...Takže ted vím, jak na to...Maso nejím, ale se zeleninou budou skvělé...Tohle bylo mé oblíbené jídlo od mateřské školky...A že už je to pěkně dávno.. <3

  • tonda | 9. 2. 2014 13:15

    kupovane stoji za hovno,jen debilove si je kupujou

  • Síma | 2. 9. 2013 16:15

    Že je šunky málo bylo snad vidět hned, tak jste si měla přidat víc.

  • oligarda | 6. 4. 2013 19:06

    Uvařila jsem podle rozpisu. Dokonce jsem přidala ke dvěma vejcím dva bílky do smetany navíc. Chuťově dobré. Ale mezi těstovinami bylo šunky, vajec, smetany žalostně málo. A jednotlivé fleky byly téměř jedny na druhých. Ačkoli mi to pozitivně připomnělo školní jídelnu, tento recept mezi své oblíbené nezařadím.

  • nerusa | 8. 11. 2012 18:27

    Můj první pokus s nudlovým těstem. Prudce jedlé, kam se hrabou kupované těstoviny. Žádnou tuhou buchtu z toho tedy nemám, je to jednoduše skvělé :-)

  • bvg | 30. 9. 2012 22:13

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • barus.v | 4. 1. 2012 11:17

    Neuvěřitelné, jak je to velký rozdíl oproti kupovaným ;-)

  • Alka | 28. 1. 2006 02:27

    Mamka delala taky vzdycky jen domaci a jsou vynikaji!!Uvarene jsme mely vzdy samotne-mamka se soli a trochou sadla,ja s cukrem a ze zbytku byly sunkafleky..budu je muset taky zkusit!!;-)

  • Odvárková | 1. 4. 2005 16:47

    Moje maminka je dělá JENOM z doma udělaných flíčků a jídlo je potom pro všechny delikatesa. Opravdu chutnají úplně jinak. Když je udělám z kupovaných flíčků moc slávy nesklidím, třebaže postup je stejný. Stejné to je s nudlemi do polévky. Přitom nudlové těsto je opravdu strašně jednoduché, jen to zkusit. Majlenka.

  • Ivana | 2. 9. 2004 10:02

    Je to skvělé jídlo, a já si dovolím doporučit malou změnu: flíčky jsem na něj použila pouze jednou, protože tyto placaté těstoviny udělají z jinak chutného pokrmu upěchovanou buchtu. Nenadlehčí ho ani sníh z bílků. Celá léta používám kolínka, spirálky a jiné drobné těstoviny.

  • Kuchařka on-line | 1. 9. 2004 16:12

    Ale však nikdo vás nenutí je plácat doma...

  • Hanka | 1. 9. 2004 16:09

    Ptákovina, radši si je koupím a v je to rozhodně rychlejší.

  • Ivana | 31. 8. 2004 08:41

    Je to skvělý recept. Já na toto jídlo nepoužívám flíčky (ať už domácí či kupované), ale zásadně drobná kolínka, spirálky a jiné neplacaté těstoviny. Z flíčků mi totiž vznikla upěchovaná "buchta", nezachránil to ani sníh. Z kolínek je jídlo nakypřené. Zkuste to.

  • Hanka | 30. 8. 2004 15:00

    Je pravda, že kdo si dá práci a udělá si flíčky doma, tak je to velký rozdíl. Jsou mnohem chutnější.

  • Lada Kovářová | 30. 8. 2004 14:12

    Jistě že dají, ale také není problém si je připravit doma.

  • Petr | 30. 8. 2004 14:05

    Oni se u Vás nedají koupit flíčky v pytlíku??Kde to žijete:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana Strouhanka Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečený losos

Pečený losos

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
34
Domácí lučina
Domácí lučina
31
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
30
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz David Beckham a jeho rodinná idylka v Saint Tropez: Tyhle děti ho neodepsaly!

David Beckham a jeho rodinná idylka v Saint Tropez: Tyhle děti ho neodepsaly!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Zapečené filé na špenátě
Zapečené filé na špenátě
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené gnocchi s rajčaty
Zapečené gnocchi s rajčaty
Zapečené houby s hermelínem
Zapečené houby s hermelínem
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
  • Recepty.cz
  • Zapečené flíčky se šunkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact