• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené filé na špenátě
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené filé na špenátě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené filé na špenátě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g špenát
    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 800
      g rybí file
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks citron
    • 250
      g sýr gouda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka tymián

Postup přípravy receptu

1
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a přiklopené asi 6 minut dusíme. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme ryby asi 8 minut uležet. Rajčata a citron omyjeme a spolu se sýrem nakrájíme na plátky. Špenát scedíme, necháme okapat a vložíme ho do olejem vymazané ohnivzdorné misky. Filé a zbývající přísady rozložíme na špenát a posypeme tymiánem. V předehřáté troubě asi 5 minut zapékáme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martina | 11. 6. 2016 10:03

    určitě někde byla chyba, ale ne v receptu. chutnalo všem, až se nám dělaly boule za ušima - dokonce i bráchovi, který ryby fakt ale fakt nemusí. špenát nám taky pustil ještě v troubě vodu, tak jsem jí nechala v pekáči.... za mě to bylo za jedna hvězda.

  • baja1122 | 15. 10. 2015 12:11

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi to nechutnalo. :-( Hlavně špenát - bylo ho hrozně moc a pustil při zapekani hrozně moc vody a i když byl osoleny a opepřeny, byl bez chuti. Fuj! :-X

  • Markéta | 4. 7. 2013 12:16

    a těch 5 min stačí aby se syrová ryba upekla?:) jinak určitě to chci vyzkoušet:)

  • dalisdj | 30. 4. 2011 18:52

    Tak dokonalou směsici chutí jsem snad v životě nejedl. Palec nahoru !!

  • Monika T | 25. 5. 2009 11:51

    Výborný obed, za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Citron Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Rybí file Špenát Sůl Sýr Gouda Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Afrika řezy

Afrika řezy

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

237
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
127
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
93
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
83
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
65
Kuskus s hlívou
Kuskus s hlívou

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Zapečené fazolky v bešamelu
Zapečené fazolky v bešamelu
Zapečené fenykly
Zapečené fenykly
Zapečené filé
Zapečené filé
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené flíčky se šunkou
Zapečené flíčky se šunkou
  • Recepty.cz
  • Zapečené filé na špenátě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact