• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené filé na špenátě
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené filé na špenátě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené filé na špenátě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g špenát
    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 800
      g rybí file
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks citron
    • 250
      g sýr gouda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka tymián

Postup přípravy receptu

1
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a přiklopené asi 6 minut dusíme. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme ryby asi 8 minut uležet. Rajčata a citron omyjeme a spolu se sýrem nakrájíme na plátky. Špenát scedíme, necháme okapat a vložíme ho do olejem vymazané ohnivzdorné misky. Filé a zbývající přísady rozložíme na špenát a posypeme tymiánem. V předehřáté troubě asi 5 minut zapékáme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martina | 11. 6. 2016 10:03

    určitě někde byla chyba, ale ne v receptu. chutnalo všem, až se nám dělaly boule za ušima - dokonce i bráchovi, který ryby fakt ale fakt nemusí. špenát nám taky pustil ještě v troubě vodu, tak jsem jí nechala v pekáči.... za mě to bylo za jedna hvězda.

  • baja1122 | 15. 10. 2015 12:11

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi to nechutnalo. :-( Hlavně špenát - bylo ho hrozně moc a pustil při zapekani hrozně moc vody a i když byl osoleny a opepřeny, byl bez chuti. Fuj! :-X

  • Markéta | 4. 7. 2013 12:16

    a těch 5 min stačí aby se syrová ryba upekla?:) jinak určitě to chci vyzkoušet:)

  • dalisdj | 30. 4. 2011 18:52

    Tak dokonalou směsici chutí jsem snad v životě nejedl. Palec nahoru !!

  • Monika T | 25. 5. 2009 11:51

    Výborný obed, za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Citron Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Rybí file Špenát Sůl Sýr Gouda Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

72
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
41
Rýže s vejci
Rýže s vejci
41
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Zapečené fazolky v bešamelu
Zapečené fazolky v bešamelu
Zapečené fenykly
Zapečené fenykly
Zapečené filé
Zapečené filé
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené flíčky se šunkou
Zapečené flíčky se šunkou
  • Recepty.cz
  • Zapečené filé na špenátě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact