• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené fenykly
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené fenykly

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené fenykly
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks fenykl velké
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      svazek petrželka
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • 1
      plechovka rajčata loupaná
    • 5
      lžíce strouhanka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy, stonky a vnitřní tvrdé části odstraníme. Drobné zelené lístky dáme stranou. Fenykly vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme přidali citronovou šťávu. Vaříme asi 20 minut. Scedíme a necháme vychladnout. Loupaná rajčata necháme okapat.
2
Do olejem vymazané zapékací formy dáme nejdříve okapaná rajčata a ně rozprostřeme listy fenyklů. Osolíme, opepříme.
3
Na jemno nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na rozpáleném oleji. Přidáme strouhanku a opražíme. Stáhneme z ohně, vmícháme sekanou petrželku, posekané zelené fenyklové lístky a strouhaný parmezán.
4
Strouhankovou směsí pokryjeme fenykly. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s oříšky, brokolicí a sýrem

Zapečené brambory s oříšky, brokolicí…

Toasty zapečené v mikrovlnce

Toasty zapečené v mikrovlnce

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Zapečené rizoto česko-italské…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 1. 2014 17:24

    Vynikající recept, rodina první fenykl moc ochutnat nechtěla, tak jsem si vařila jenom pro sebe, dopadlo to tak, že mi to spásli :)

  • Lucie Saquet | 28. 2. 2007 12:29

    Moc mi tento recept chutnal, jen manzel rikal, ze vrchni cast je ponekud sucha. Myslite, ze by stacilo pridat trochu parmazanu, aby tomu tak nebylo? Diky.

  • Gabriela B | 29. 6. 2006 20:50

    Pane Dimmer, to jste mne velmi potěšil. Tento recept patří mezi mé oblíbené. Je to jeden z několika úžasných receptů, které jsem získala od své tchýně z Německa. Recept lze samozřejmě obměňovat dle chuti a podle toho co máte zrovna po ruce, např. anglickou slaninou nebo olivami. Fenykl jsem objevila díky svému manželovi (z nějakého důvodu jsem byla přesvědčená, že tato zelenina chutná příšerně) a dnes patří mezi má oblíbená jídla.

  • Tereza Jarčušková | 2. 6. 2006 12:36

    Surové jemne narezané fenykly sú výborné do zeleninových šalátov.

  • Tomáš Dimmer | 1. 6. 2006 19:37

    Makrobiotickou stravu jsem vždy bral poněkud s rezervou, kdysi jsem zkoušel několik jídel z makrobiotické kuchařky a opravdu nic moc. Dnes jsem viděl v prodejně ovoce a zeleniny výstavní fenykl a napadlo mě, že bych mohl udělat rodině zdravou večeři. Zkusil jsem tedy Váš recept, přesně dodržel suroviny tak jak píšete a klobouk dolů! Výborné! Manželka snědla porci jako nikdy předtím. Děkujeme!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová šťáva Fenykl Olivový olej Pepř mletý Petrželka Rajčata Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Belgické vafle

Belgické vafle

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
15
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Zapečené fazolky se strouhankou
Zapečené fazolky se strouhankou
Zapečené fazolky v bešamelu
Zapečené fazolky v bešamelu
Zapečené filé
Zapečené filé
Zapečené filé na špenátě
Zapečené filé na špenátě
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filé po cikánsku
  • Recepty.cz
  • Zapečené fenykly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact