• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kapie s balkánským sýrem jsou skvělé ještě horké, ale i studené – paprika dokonale změkne a sýr vytvoří křupavou krustu.

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks kapie
    • 2
      hrst černé olivy
    • 250
      g balkánský sýr
    • 150
      g sýr čedar
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      svazek tymián
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

1
Kapie podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Polovinu vypeckovaných oliv nasekejte nadrobno, většinu balkánského sýra nadrobte, čedar nastrouhejte nahrubo, vše promíchejte v míse.

RADA: Naučte se správně vařit plněné papriky!

2
V hmoždíři nadrťte česnek, bazalku a lístky tymiánu, přimíchejte 3–4 lžíce olivového oleje, jen lehce osolte a opepřete. Směsí potřete vnitřky kapií, naskládejte je na plech a naplňte sýrovou směsí. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C alespoň na 30 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Hotové papriky zakápněte zbytkem bylinkového oleje a posypte kousky balkánu. Podávejte s olivami a pečivem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

Šakšuka v paprikách

Šakšuka v paprikách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Černé olivy Česnek Kapie Olivový olej Pečivo Pepř mletý Sůl Sýr Čedar Tymián

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Kakaová roláda s čokoládovým krémem
Kakaová roláda s…
17
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
14
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
14
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brynzové halušky
Zapečené brynzové halušky
Zapečené buřty s nivou a cibulí
Zapečené buřty s nivou a cibulí
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní…
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s krémovým sýrem a ovocem
Zapečené croissanty s krémovým sýrem a…
  • Recepty.cz
  • Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact