• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brynzové halušky
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brynzové halušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brynzové halušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 300
      g bryndza
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • kopr
    • sůl
    • uzená slanina
    • 4
      lžíce polohrubá mouka podle potřeby
    • 4
      lžíce hladká mouka podle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Brambory najemno nastrouháme (já je rozmixuji v mixéru), přidáme sůl a mouku podle potřeby, aby vzniklo přiměřeně husté těsto.
2
Do osolené vroucí vody hážeme halušky. Krátce povaříme a scezené smícháme s brynzou a kysanou smetanou.
3
Polejeme rozškvařenou slaninou, přidáme nasekaný kopr a zamícháme.
4
Vše vložíme do pekáčku a zapečeme při teplotě 200 °C 20-30 min., dokud povrch není zlatavý a křupavý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Babiččiny halušky

Babiččiny halušky

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šamanka | 31. 8. 2006 10:16

    vzhledem k tomu že jsem sehnala pravou brynzu v pražské tržnici Pankrác, tak jdu na to... už se těším na mňamku.

  • Jiřina | 16. 7. 2006 09:29

    Brynza i v Hradci Králové v Tescu

  • Mirka G. | 11. 7. 2006 22:34

    To mixovanie je veľmi rýchle, robievam to vždy takto, aj na zemiakové placky. A zemiaky ostávajú biele, nestihnú očernieť.

  • Maruš | 11. 7. 2006 13:16

    My máme halušky taky moc rádi,nezapekám v troubě,ale opékám na teflon.pánvi.Když nemám brynzu ,tak použiju tavený sýr+trochu smetany,nebo Nivu.Mám recept na těsto s vejci.Ale hlavně mě zaujalo,že se dají brambory i mixovat,to jsem ještě nezkoušela,vždy najemno strouhám.

  • Yveta | 11. 7. 2006 04:49

    Dekuji moc za novy receptik na halusky s bryndzou. Bohuzel ja v miste, kde ziji bryndzu nesezenu, ale rozdrobeny feta syr se syrem typu Lucina trosku nahradi. Tento pokrm velice rada vyzkousim Dekuji moooooc.

  • luckymili | 9. 7. 2006 11:42

    Radko, nevím od kud jseš, ale na Moravě prodává brynzu například Tesco nebo Interspar.

  • Mirka G. | 7. 7. 2006 18:16

    Ja som to najskôr tiež vyskúšala pri ohrievaní halušiek - robím ich veľké množstvo, aby bolo aj neskôr a zohrievala som ich takto. Každému chutili, lebo sú trošku iné, hlavne chrumkavé :-))) zapiecť celú dávku sa mi podarí, keď ich nevarím ako jediné jedlo, ale na obed je niečo iné:-))) Výborné sú s kyslým mliekom

  • Radka | 7. 7. 2006 09:43

    Poraďte mi, prosím, kde sehnat brynzu... Díky moc.

  • Airan | 4. 7. 2006 16:46

    Rada bych to vyzkousela, ale o halusky je u nas velky zajem - nikdy nebudu tak rychla abych je stacila jeste strcit do trouby:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndza Hladká mouka Kopr Polohrubá mouka Sůl Uzená slanina Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

102
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…
75
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
50
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
28
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Zapečené brambory se špenátem a houbami
Zapečené brambory se špenátem a houbami
Zapečené brambory se zelím
Zapečené brambory se zelím
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené buřty s nivou a cibulí
Zapečené buřty s nivou a cibulí
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským…
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní…
  • Recepty.cz
  • Zapečené brynzové halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact