• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brynzové halušky
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brynzové halušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brynzové halušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 300
      g bryndza
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • kopr
    • sůl
    • uzená slanina
    • 4
      lžíce polohrubá mouka podle potřeby
    • 4
      lžíce hladká mouka podle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Brambory najemno nastrouháme (já je rozmixuji v mixéru), přidáme sůl a mouku podle potřeby, aby vzniklo přiměřeně husté těsto.
2
Do osolené vroucí vody hážeme halušky. Krátce povaříme a scezené smícháme s brynzou a kysanou smetanou.
3
Polejeme rozškvařenou slaninou, přidáme nasekaný kopr a zamícháme.
4
Vše vložíme do pekáčku a zapečeme při teplotě 200 °C 20-30 min., dokud povrch není zlatavý a křupavý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Babiččiny halušky

Babiččiny halušky

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šamanka | 31. 8. 2006 10:16

    vzhledem k tomu že jsem sehnala pravou brynzu v pražské tržnici Pankrác, tak jdu na to... už se těším na mňamku.

  • Jiřina | 16. 7. 2006 09:29

    Brynza i v Hradci Králové v Tescu

  • Mirka G. | 11. 7. 2006 22:34

    To mixovanie je veľmi rýchle, robievam to vždy takto, aj na zemiakové placky. A zemiaky ostávajú biele, nestihnú očernieť.

  • Maruš | 11. 7. 2006 13:16

    My máme halušky taky moc rádi,nezapekám v troubě,ale opékám na teflon.pánvi.Když nemám brynzu ,tak použiju tavený sýr+trochu smetany,nebo Nivu.Mám recept na těsto s vejci.Ale hlavně mě zaujalo,že se dají brambory i mixovat,to jsem ještě nezkoušela,vždy najemno strouhám.

  • Yveta | 11. 7. 2006 04:49

    Dekuji moc za novy receptik na halusky s bryndzou. Bohuzel ja v miste, kde ziji bryndzu nesezenu, ale rozdrobeny feta syr se syrem typu Lucina trosku nahradi. Tento pokrm velice rada vyzkousim Dekuji moooooc.

  • luckymili | 9. 7. 2006 11:42

    Radko, nevím od kud jseš, ale na Moravě prodává brynzu například Tesco nebo Interspar.

  • Mirka G. | 7. 7. 2006 18:16

    Ja som to najskôr tiež vyskúšala pri ohrievaní halušiek - robím ich veľké množstvo, aby bolo aj neskôr a zohrievala som ich takto. Každému chutili, lebo sú trošku iné, hlavne chrumkavé :-))) zapiecť celú dávku sa mi podarí, keď ich nevarím ako jediné jedlo, ale na obed je niečo iné:-))) Výborné sú s kyslým mliekom

  • Radka | 7. 7. 2006 09:43

    Poraďte mi, prosím, kde sehnat brynzu... Díky moc.

  • Airan | 4. 7. 2006 16:46

    Rada bych to vyzkousela, ale o halusky je u nas velky zajem - nikdy nebudu tak rychla abych je stacila jeste strcit do trouby:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndza Hladká mouka Kopr Polohrubá mouka Sůl Uzená slanina Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Mrkvánky

Mrkvánky

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

43
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
33
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
32
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
25
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Václav Vydra: Pravda o zdraví Bouškové a natáčení Prostřena!

Václav Vydra: Pravda o zdraví Bouškové a natáčení Prostřena!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Další doporučené recepty:

Zapečené brambory se špenátem a houbami
Zapečené brambory se špenátem a houbami
Zapečené brambory se zelím
Zapečené brambory se zelím
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené buřty s nivou a cibulí
Zapečené buřty s nivou a cibulí
Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Zapečené bylinkové kapie s balkánským…
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní…
  • Recepty.cz
  • Zapečené brynzové halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact