• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • brambory dle počtu strávníků
    • 2
      kelímek zakysaná smetana asi na 750 g - 1 kg brambor
    • 1
      ks paprika žlutá nebo červená
    • jarní cibulka
    • česnek dle chuti
    • klobása dle chuti, lze i vynechat
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibulku a česnek nasekáme a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací misky, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Vše promícháme. Navrch můžeme dát koření na americké brambory, ale není to nutné.
2
Potom dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut, až brambory změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • soudruh Berósek | 31. 12. 2015 01:47

    na používání trouby jsem trouba tak to dělám v remosce brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou vaření a žraní zdar

  • soudruh Berósek | 31. 12. 2015 01:47

    na používání trouby jsem trouba tak to dělám v remosce brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou vaření a žraní zdar

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 27. 1. 2014 18:18

    Tento recept nás nezaujal, nedojedlo se to. Brambory mně nechtěly změknout - nemají se třeba dávat předvařené? Pekla jsem opravdu dost dlouho, až jsem na to dostala vztek a přešla mně chuť. :) Bohužel to ale ani příliš nechutnalo zbytku domácnosti.

  • Arnošt Hausvater | 10. 9. 2008 16:53

    Místo zakysané smetany dejte šlehačku s nastrouhaným plísňovým sýrem též velmi dobré

  • Makina | 27. 11. 2007 20:26

    Zrovna to jdu vyzkoušet, tak uvidíme. :)

  • Simona | 6. 9. 2007 10:33

    Skvělá záležitost, jedny z nejlepších zapečaných brambor jaké jsme kdy jedli, jen se po nich zaprášilo :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zapečené
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Jarní cibulka Klobása Paprika Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Míša řezy - jen dvě vejce!
Míša řezy - jen dvě…
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Návorková a Dvořák před StarDance Tour: Začali trénovat na poslední chvíli! Už v září vystupují

Návorková a Dvořák před StarDance Tour: Začali trénovat na poslední chvíli! Už v září vystupují

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact