• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • brambory dle počtu strávníků
    • 2
      kelímek zakysaná smetana asi na 750 g - 1 kg brambor
    • 1
      ks paprika žlutá nebo červená
    • jarní cibulka
    • česnek dle chuti
    • klobása dle chuti, lze i vynechat
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibulku a česnek nasekáme a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací misky, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Vše promícháme. Navrch můžeme dát koření na americké brambory, ale není to nutné.
2
Potom dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut, až brambory změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • soudruh Berósek | 31. 12. 2015 01:47

    na používání trouby jsem trouba tak to dělám v remosce brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou vaření a žraní zdar

  • soudruh Berósek | 31. 12. 2015 01:47

    na používání trouby jsem trouba tak to dělám v remosce brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou vaření a žraní zdar

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 27. 1. 2014 18:18

    Tento recept nás nezaujal, nedojedlo se to. Brambory mně nechtěly změknout - nemají se třeba dávat předvařené? Pekla jsem opravdu dost dlouho, až jsem na to dostala vztek a přešla mně chuť. :) Bohužel to ale ani příliš nechutnalo zbytku domácnosti.

  • Arnošt Hausvater | 10. 9. 2008 16:53

    Místo zakysané smetany dejte šlehačku s nastrouhaným plísňovým sýrem též velmi dobré

  • Makina | 27. 11. 2007 20:26

    Zrovna to jdu vyzkoušet, tak uvidíme. :)

  • Simona | 6. 9. 2007 10:33

    Skvělá záležitost, jedny z nejlepších zapečaných brambor jaké jsme kdy jedli, jen se po nich zaprášilo :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zapečené
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Jarní cibulka Klobása Paprika Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Litá buchta

Litá buchta

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

168
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
85
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
27
Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
Halloumi burger s domácí…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact