• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory se šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • šlehačka 1-2
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný česnek, sůl, pepř, popř. položíme osolené a opepřené plátky masa. Další vrstva opět brambory, česnek, sůl, pepř. Takto pokračujeme dokud nedojdou brambory. Dáme zapéct do trouby na cca 180 °C a pozvolna pečeme. Zalijeme trochou šlehačky, avšak nemusíme. Šlehačku je možno dát až před koncem pečení. Asi 15 min. před vyndáním zalijeme zbytek (popř.) celou šlehačkou. Kdo se bojí, že brambory v troubě nezměknou, může je předem na kolečka nakrájené 10 minutek předvařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené papriky se šlehačkou

Zapečené papriky se šlehačkou

Zapečené kuřecí řízky se šlehačkou

Zapečené kuřecí řízky se šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Kovalda | 4. 3. 2021 19:23

    To Jitřenka Němcová Dělal jsem dle paní Němcové s hořčicí a doma chutnalo :)

  • BlueberryVari | 19. 3. 2019 13:47

    Za mě teda žádná sláva v tomto podání, příště zkusím lépe a jinak dokořenit.

  • Michaela Štindlová | 3. 11. 2007 10:29

    Taky tohle jídlo dělám jako Jitřenka. Někdy přidám do smetany vajíčko, ale je to opravdu dobré i bez masa. A brambory změknou určitě každému když peče přiklopené poklicí nebo alespoň alobalem, ale ten je třeba více "utěsnit nebo utáhnout".

  • Jitřenka Němcová | 1. 11. 2007 13:26

    Dělám něco podobného, ale s cibulí. Plátek masa navíc pomažu plnotučnou hořčicí a zaleju šlehačkou hned, když dávám do trouby. Můžete být klidní, brambory se ve šlehačce udělají doměkka,fakt není třeba vařit. Na tomhle jídle jsou nejlepší ty brambory. Propojení jemné šlehačky, pikantní hořčice a cibule je skvělá! Před dopečením ještě sypu strouhaným sýrem. Zkuste a dejte vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Pepř mletý Sádlo Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Vepřový kotlík s fazolemi

Vepřový kotlík s fazolemi

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

85
Chlebové smaženky
Chlebové smaženky
74
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího …
69
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
64
Lovošská topinka
Lovošská topinka
31
Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou
Hovězí kostky v pivním…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Zapečené brambory se smetanou a…
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se špenátem a houbami
Zapečené brambory se špenátem a houbami
Zapečené brambory se zelím
Zapečené brambory se zelím
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brambory se žampiony
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact