• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory se šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • šlehačka 1-2
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný česnek, sůl, pepř, popř. položíme osolené a opepřené plátky masa. Další vrstva opět brambory, česnek, sůl, pepř. Takto pokračujeme dokud nedojdou brambory. Dáme zapéct do trouby na cca 180 °C a pozvolna pečeme. Zalijeme trochou šlehačky, avšak nemusíme. Šlehačku je možno dát až před koncem pečení. Asi 15 min. před vyndáním zalijeme zbytek (popř.) celou šlehačkou. Kdo se bojí, že brambory v troubě nezměknou, může je předem na kolečka nakrájené 10 minutek předvařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené papriky se šlehačkou

Zapečené papriky se šlehačkou

Zapečené kuřecí řízky se šlehačkou

Zapečené kuřecí řízky se šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Kovalda | 4. 3. 2021 19:23

    To Jitřenka Němcová Dělal jsem dle paní Němcové s hořčicí a doma chutnalo :)

  • BlueberryVari | 19. 3. 2019 13:47

    Za mě teda žádná sláva v tomto podání, příště zkusím lépe a jinak dokořenit.

  • Michaela Štindlová | 3. 11. 2007 10:29

    Taky tohle jídlo dělám jako Jitřenka. Někdy přidám do smetany vajíčko, ale je to opravdu dobré i bez masa. A brambory změknou určitě každému když peče přiklopené poklicí nebo alespoň alobalem, ale ten je třeba více "utěsnit nebo utáhnout".

  • Jitřenka Němcová | 1. 11. 2007 13:26

    Dělám něco podobného, ale s cibulí. Plátek masa navíc pomažu plnotučnou hořčicí a zaleju šlehačkou hned, když dávám do trouby. Můžete být klidní, brambory se ve šlehačce udělají doměkka,fakt není třeba vařit. Na tomhle jídle jsou nejlepší ty brambory. Propojení jemné šlehačky, pikantní hořčice a cibule je skvělá! Před dopečením ještě sypu strouhaným sýrem. Zkuste a dejte vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Pepř mletý Sádlo Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Hnětynky

Hnětynky

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

275
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
50
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
47
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
40
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
36
Knedlíčky s vepřovým
Knedlíčky s vepřovým

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Zapečené brambory se smetanou a…
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se špenátem a houbami
Zapečené brambory se špenátem a houbami
Zapečené brambory se zelím
Zapečené brambory se zelím
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brambory se žampiony
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact