• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s květákem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory s květákem

autor: milinka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory s květákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • květák menší hlávka
    • měkký salám nemusí být
    • eidam sýr
    • vejce
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky, květák, salám a eidam nastrouháme na hrubé nudličky, osolíme, opepříme, přidáme trochu oleje, promícháme a dáme trochu zapéci.
2
Po cca 10 minutách zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a přikryté pokličkou pečeme, dokud brambory nejsou měkké (nejlepší je péci asi 1,5 hodiny na 200 °C, pak troubu vypnout a nechat ještě asi hodinu dopékat). Při vypnuté troubě dopékám už bez pokličky, aby se na povrchu udělala kůrčička.
3
Časově je to sice poněkud náročnější, ale doba, kdy se brambory pečou, se dá využít třeba na mytí oken :-)) Konkrétní množství jednotlivých surovin neuvádím záměrně, dělám to podle oka a každý si může množství surovin upravit podle vlastní chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Zapečené těstoviny s květákem a kapustou

Zapečené těstoviny s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milinka | 26. 3. 2016 07:12

    Já to dělám ze syrových brambor schválně, protože při delším pečení se do brambor pěkně natáhnou všechny chutě :-)

  • Renča | 13. 8. 2014 10:25

    Asi bych dala uvařené brambory a povařený květák aby se to nepeklo tak dlouho :-)

  • Míša | 27. 3. 2012 18:46

    Hm, to zní lákavě, to musím vyzkoušet :-) a květák teda neuvařený, joo? ;)

  • Eva | 1. 3. 2008 15:51

    Vyzkoušela jsem to, jsou výborné. Dala jsem navíc ještě osmaženou cibulku. S vejci a mlékem jsem to zamíchala hned, bez předpékání.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Eidam sýr Květák Měkký salám Mléko Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

169
Dýňová tortila
Dýňová tortila
125
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
50
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
44
Máslové řízky
Máslové řízky
38
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory s květákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact