• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory II.
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory uvařených ve slupce
    • 4
      ks vepřové maso nebo řízky z kuřecích či krůtích prsou
    • 2
      ks klobása - uzená
    • 400
      g cibule
    • 2
      ks zelená paprika
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 150
      g sýr
    • 50
      g ořechy mleté
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme.
2
Do vymazaného pekáče rozložíme polovinu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou papriku, uložíme řízky, na ně dáme na kolečka nakrájenou klobásu a vše zakryjeme druhou polovinou na kolečka nakrájených brambor.
3
Smetanu rozmícháme se sýrem a ořechy a zalijeme brambory.
4
Vložíme do trouby a zakryté pečeme asi 30 min., potom odkryjeme a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • varecka varecka | 21. 1. 2009 20:05

    přesně, paní Terezka i Ladislava to napsaly naprosto perfektně.:-))

  • ladislava staffenová | 21. 1. 2009 19:44

    Doplním jen Tererezku - vařené brambory se daleko lépe spojují díky vyloučenému škrobu, proto se taky lépe dělají knedlíky nebo těsto z vařených brambor - drží to při sobě, nerozpadají se anení to lepkavé. Tohle věděli už naše prababičky :-)), ty syrové jsou lepší možná ne klasicky pečené brambory, ale i tak je lepší je pře dtím vymáčet ve studené vodě :-))

  • Tereza J. | 21. 1. 2009 19:05

    Lenka, z jednoduchého dôvodu : zemiaky surové a zemiaky v šupke varené majú po upečení dosť odlišnú chuť :))))

  • Frantiska :) | 21. 1. 2009 19:01

    no to hodne zalezi na troube ja teda bohuzel ve sve za pul hodiny teda syrove neupecu

  • Lenka Střelbová | 21. 1. 2009 14:47

    Jen nevím, proč vařené brambory? Za půl hodiny se upečou i syrové.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 5. 2006 10:16

    Ty ořechy jsou tam výborný nápad!

  • pupen Hons | 5. 5. 2006 10:08

    Moje oblíbené jídlo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Klobása - uzená Olej Ořechy Pepř mletý Sůl Sýr Vepřové maso Zakysaná smetana Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Arabské kuře

Arabské kuře

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
38
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact