• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená uzená makrela na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená uzená makrela na smetaně

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená uzená makrela na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks brambory
    • sůl
    • 2
      ks pórek
    • petržel
    • pepř mletý
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 800
      g uzená makrela

Postup přípravy receptu

1
Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět lžic vody. Navrch položte plátky brambor a zalijte zbytkem šlehačky. Osolte a opepřete. V běžné troubě rozpalte gril. Zapékací misku překryjte potravinovou fólií a tu několikrát propíchněte vidličkou. Vložte do mikrovlnné trouby a 8 až 10 min. vařte na nejvyšší stupeň. Poté sejměte fólii a přesuňte pod rozpálený gril na tak dlouho, dokud brambory nezezlátnou. Nechte chvilku odpočinout a poté podávejte.
2
Jídlo můžete samozřejmě celé připravit i v běžné troubě, pak ale brambory předem uvařte a pórek lehce osmahněte na másle. Pak zapékejte v předehřáté troubě na 180 °C a na závěr krátce přepněte na gril, aby brambory krásně křupaly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makrela na víně

Makrela na víně

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na grilu Institutu kompliment

Makrela na zelenině

Makrela na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 4. 7. 2012 13:54

    nejdřív jsem váhala, nevěřila jsme, že to bude dobré a chtěla jsem udělat klasickou pomazánku, nakonec zvítězila zvědavost a bylo to opravdu vynikající !!! navíc jsem měla možnost použít čerstvě ulovenou a po domácku vyuzenou makrelu a ne kupovanou, takže to nemělo chybu

  • sissy | 22. 4. 2012 07:34

    Fakt skvělý recept,děkuji.Nevěděla jsem co se zbylými makrelami a tohle byla opravdu mňamka.I rychlý a jednoduchý recept.

  • Nela Frodova | 22. 7. 2009 12:53

    Musím říct, že jsem byla mile překvapená. Dělala jsem to v troubě a více vypekla, takže některé kousky makrel byly skoro křupavé a o moc lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pražma
Maso Rybí Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pepř mletý Petržel Pórek Smetana ke šlehání Sůl Uzená makrela
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Pražský koláč

Pražský koláč

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Tikka masala

Tikka masala

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

52
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…
24
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
21
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Zapečená uzená makrela na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact