• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • 700
      g růžičková kapusta očištěná
    • 150
      g slanina plátky - anglická nebo americká
    • 2
      lžíce mandle plátkové
    • máslo ořechové
    • 285
      ml smetana ke šlehání nejlépe 40%

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na 200 °C - horkovzdušnou o 20 °C méně. Kapustičky dáme do vařící vody a necháme tak 4 minuty vařit - měly by být téměř uvařené (doba vaření záleží na velikosti kapustiček). Na velké pánvi na másle s olejem si opečeme slaninu s mandlemi dozlatova - přidáme dobře okapanou růžičkovou kapustu a vaříme dohromady 2-3 minuty. Několikráte opatrně promícháme. Přidáme smetanu a opět necháme 3 minuty provařit. Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z ohně a vmícháme citronovou šťávu.
2
To celé dáme do zapékací mísy, posypeme strouhankou, smíchanou s parmezánem a necháme v troubě péct 20 minut - dohněda - smetana nám mezitím zhoustne a probublává strouhankou. Vyjmeme z trouby a necháme chvilku odstát - dokud se var smetany neutiší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • S | 29. 1. 2016 13:49

    Co je to ořechové máslo? Je to pasta z rozmixovaných ořechů nebo klasické máslo smíchané s ořechy...?

  • Klára | 26. 1. 2016 21:20

    Co k tomu za přílohu? Brambory?

  • misnez | 16. 2. 2015 20:08

    Asi není dietní, ale tenhle hřích si zopakuju ráda. Luxusní!!!!!

  • boriscina | 25. 1. 2015 18:46

    exelentní!Když se dodrží recept a nehledají se náhražky,tak je "žůžo labůžo" Na steaku jsem si takhle nepochutnal. ;-)

  • Tomáš | 3. 2. 2014 22:28

    Bohužel jsem až při přípravě zjistil, že nemám citron a tudíž ani šťávu z citronu, ale nevadí - výsledek vynikající! :-)

  • frisanekelinka | 7. 1. 2014 14:51

    Opravdu vynikající, je to snad nejlepší recept z růžičkové kapusty, který jsem kdy jedla. Dávám jedničku s hvězdičkou několikrát podtrženou :-)

  • majda | 16. 10. 2013 14:22

    docela dobrý,ale větry byly taky pěkný haha :-\

  • tito | 16. 10. 2013 13:27

    klidně přidám příště víc slaniny, výborné :-)

  • lennetfrigg | 2. 3. 2011 18:43

    Výborný recept, jak jíst růžičkovou kapustu :-)

  • Alf | 4. 12. 2010 12:23

    dědek oslizlej je tvůj táta

  • Hanka | 8. 12. 2007 21:56

    Vyzkoušela jsem a je to vynikající

  • Anonym | 25. 11. 2007 23:24

    No že se teda ten dědek oslizlej montuje i do vaření, jsem teda netušila.

  • Ivana Přikrylová | 25. 11. 2007 22:05

    Kapustičky miluju, určitě to bude moc dobré, vyzokouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Mandle Máslo Růžičková kapusta Slanina Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

29
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
20
Batáty pečené v troubě
Batáty pečené v troubě
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Vepřové na houbách jinak
Vepřové na houbách jinak
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Bacheloři Míra a Martin: Život vzhůru nohama! Je to brutální, přiznávají...

Bacheloři Míra a Martin: Život vzhůru nohama! Je to brutální, přiznávají...

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená ryba s přílohou
Zapečená ryba s přílohou
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
  • Recepty.cz
  • Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact