• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená polévka z červené řepy
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená polévka z červené řepy

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená polévka z červené řepy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks červená řepa středně velká
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      balíček listové těsto
    • sůl
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička smetana

Postup přípravy receptu

1
Na másle opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme řepu a brambory nakrájené na malé kostky a asi 5 min. opražíme.
2
Přidáme vývar, ocet a bobkový list a vaříme pomalu 45 minut. Vyjmeme bobkový list, polévku osolíme, opepříme, ochutíme worchestrem.
3
Polévku rozdělíme do 4 zapékacích misek, posypeme slunečnicovými semínky. Listové těsto rozkrojíme na 4 čtverce. Okraje misek potřeme bílkem a zakryjeme čtverci těsta. Přečnívající okraje odrojíme, těsto přilepíme k okraji misky potřené bílkem. Těsto propíchneme několikrát vidličkou. Žloutek smícháme se smetanou a potřeme těsto.
4
Misky vložíme do horké trouby a pečeme asi 10 minut. Při pečení po 2 min. snížíme teplotu na 200 °C.
5
Polévku konzumujeme lžící, přičemž olamujeme těsto a přikusujeme ho k polévce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z červené řepy s jogurtem

Polévka z červené řepy s jogurtem

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy a kuřecího masa

Polévka z červené řepy a kuřecího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia - | 5. 9. 2010 13:02

    Prostě výborná. Červenou řepu miluju a v kombinaci s litovým těstem jsem ji dosud nejedla. Výsledek předčil moje očekávání ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Pečení Smažení Vaření Vegetariáni Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Brambory Červená řepa Česnek Cibule Listové těsto Máslo Pepř mletý Slunečnicová semínka Smetana Sůl Vejce Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Čočka žravka

Čočka žravka

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
České buchty
České buchty
15
Losos v alobalu
Losos v alobalu

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Zapečená kýta na česneku se smetanou
Zapečená kýta na česneku se smetanou
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená polenta se sýrem
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Zapečená růžičková kapusta podle…
  • Recepty.cz
  • Zapečená polévka z červené řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact