• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená (nejen) krůtí játra
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená (nejen) krůtí játra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 63
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g játra krůtí
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks česnek
    • 0,50
      hrnek hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce majoránka

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme do hodně vymazaného pekáčku máslem, posypeme česnekem pokrájeným na plátky a cibulí na půlkolečka, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Pak alobal sundáme a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Bylinková játra (nejen) se slaninou

Bylinková játra (nejen) se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 26. 11. 2016 12:37

    Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.

  • Martin | 26. 11. 2016 12:37

    Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.

  • Kamila | 18. 5. 2016 13:37

    Byla to exkluzivně upravená játra a myslím, že by si dal říct i ten co játra moc nemusí. Určitě také doporučuji.

  • Frenki | 19. 1. 2016 12:50

    Vrele doporucuji, je to bomba 8-)

  • meloun | 23. 6. 2015 12:22

    Dobrý den, moc se omlouvám, ale na kolik stupňu se mají péct pod alobalem a dále jako dlouho péci odkryté ( také při jaké teplotě) Děkuji moc. Receptík vypadá krásně

  • Petra Maříková | 5. 5. 2015 15:01

    Dělala jsem je asi před měsícem a zítra je budu dělat znova. Moc nám chutnaly, hlavně přítelovi :))

  • Markéta | 1. 8. 2014 11:19

    Byl to naprostý luxus a manžela jsem na nich utáhla jak na vařené nudli k tomu, aby šel se mnou na houby.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 30. 6. 2013 19:40

    Mňamka

  • Yveta Devátá | 26. 6. 2013 12:59

    Výborné. Játra byla nevysušená, nasála vůni slaniny a o sosíku ani nemluvím. Podávala jsem s rýží. Spokojenost na všech stranách, recept si zaslouží brzké opakování.

  • Maruš | 4. 12. 2012 08:59

    Drůbežími jsem měla na mysli kuřecí.

  • Maruš | 4. 12. 2012 08:57

    Nevím jak s krůtími, ale s drůbežími to bylo skvělé! Slanina a játra k sobě výborně sednou.

  • Jolana Bojklová | 12. 6. 2012 19:47

    Tak toto byla játra na jedničku a určitě je budu připravovat tímto způsobem i nadále, děkuji. <3 <:-) <3 :-*

  • Olina | 15. 4. 2012 09:40

    Měli jsme je včera k večeři, jen tak s chlebem a musím uznat, že lepší játra jsem ještě neudělala.

  • Smetanova | 25. 1. 2012 16:48

    Jestli mate radi jatra tak tyhle stoprocentne zkuste, jsou dokonaly!!! :-)

  • Ascher | 9. 10. 2011 17:57

    Určitě budou na našem jídelníčku častěji, jsou vynikající a výborně ochucené.

  • Tomsu | 31. 7. 2011 16:00

    lepsi drubezi jatra jsme nejedli,dekujem :)

  • Jana | 7. 6. 2011 07:34

    Taky musím pochválit. Dělala jsem je včera, manžel je jedl jen s chlebem a pekáček s výpečkem po játrech chlebem ještě vyleštil. Větší pochvalu neznám,díky za fantastický recept! Jana

  • Komárek | 9. 5. 2011 19:46

    O játra jsem nikdy zvlášť nestál, takto upravená jsou hodně šmakovní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Uzeniny & mleté maso
Maso Vnitřnosti Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Játra Majoránka Máslo Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

259
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
101
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
97
César salát s kuřecím a krutony
César salát s kuřecím a…
84
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
50
Jemné pudinkové řezy s ovocem
Jemné pudinkové řezy s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
Zamilovaný dort
Zamilovaný dort
Zapečená bašta
Zapečená bašta
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše s vejci
Zapečená bramborová kaše s vejci
  • Recepty.cz
  • Zapečená (nejen) krůtí játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact