• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečená (nejen) krůtí játra
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená (nejen) krůtí játra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 63
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g játra krůtí
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks česnek
    • 0,50
      hrnek hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce majoránka

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme do plátků slaniny, naskládáme do hodně vymazaného pekáčku máslem, posypeme česnekem pokrájeným na plátky a cibulí na půlkolečka, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Pak alobal sundáme a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Bylinková játra (nejen) se slaninou

Bylinková játra (nejen) se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 26. 11. 2016 12:37

    Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.

  • Martin | 26. 11. 2016 12:37

    Tak jsme si prave pochutnali, jen v receptu neni napsano jak predehrat troubu (myslim na teplotu) tak jsme to tak nejak odhadli. Priste to nebudu přikryvat a pujde to primo. Dobrou chut.

  • Kamila | 18. 5. 2016 13:37

    Byla to exkluzivně upravená játra a myslím, že by si dal říct i ten co játra moc nemusí. Určitě také doporučuji.

  • Frenki | 19. 1. 2016 12:50

    Vrele doporucuji, je to bomba 8-)

  • meloun | 23. 6. 2015 12:22

    Dobrý den, moc se omlouvám, ale na kolik stupňu se mají péct pod alobalem a dále jako dlouho péci odkryté ( také při jaké teplotě) Děkuji moc. Receptík vypadá krásně

  • Petra Maříková | 5. 5. 2015 15:01

    Dělala jsem je asi před měsícem a zítra je budu dělat znova. Moc nám chutnaly, hlavně přítelovi :))

  • Markéta | 1. 8. 2014 11:19

    Byl to naprostý luxus a manžela jsem na nich utáhla jak na vařené nudli k tomu, aby šel se mnou na houby.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 30. 6. 2013 19:40

    Mňamka

  • Yveta Devátá | 26. 6. 2013 12:59

    Výborné. Játra byla nevysušená, nasála vůni slaniny a o sosíku ani nemluvím. Podávala jsem s rýží. Spokojenost na všech stranách, recept si zaslouží brzké opakování.

  • Maruš | 4. 12. 2012 08:59

    Drůbežími jsem měla na mysli kuřecí.

  • Maruš | 4. 12. 2012 08:57

    Nevím jak s krůtími, ale s drůbežími to bylo skvělé! Slanina a játra k sobě výborně sednou.

  • Jolana Bojklová | 12. 6. 2012 19:47

    Tak toto byla játra na jedničku a určitě je budu připravovat tímto způsobem i nadále, děkuji. <3 <:-) <3 :-*

  • Olina | 15. 4. 2012 09:40

    Měli jsme je včera k večeři, jen tak s chlebem a musím uznat, že lepší játra jsem ještě neudělala.

  • Smetanova | 25. 1. 2012 16:48

    Jestli mate radi jatra tak tyhle stoprocentne zkuste, jsou dokonaly!!! :-)

  • Ascher | 9. 10. 2011 17:57

    Určitě budou na našem jídelníčku častěji, jsou vynikající a výborně ochucené.

  • Tomsu | 31. 7. 2011 16:00

    lepsi drubezi jatra jsme nejedli,dekujem :)

  • Jana | 7. 6. 2011 07:34

    Taky musím pochválit. Dělala jsem je včera, manžel je jedl jen s chlebem a pekáček s výpečkem po játrech chlebem ještě vyleštil. Větší pochvalu neznám,díky za fantastický recept! Jana

  • Komárek | 9. 5. 2011 19:46

    O játra jsem nikdy zvlášť nestál, takto upravená jsou hodně šmakovní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Uzeniny & mleté maso
Maso Vnitřnosti Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Játra Majoránka Máslo Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Italská caponata

Italská caponata

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka
Přírodní plátek se…
21
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
19
Houbová kýta s pórkem
Houbová kýta s pórkem
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
Zamilovaný dort
Zamilovaný dort
Zapečená bašta
Zapečená bašta
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše s vejci
Zapečená bramborová kaše s vejci
  • Recepty.cz
  • Zapečená (nejen) krůtí játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact