• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Žampionová játra
Napište svůj komentář k receptu

Žampionová játra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 75
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žampionová játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g drůbeží játra nebo vepřová, cca
    • 200
      g čerstvé žampiony -cca
    • 4
      lžíce olej
    • 2
      lžíce sojová omáčka (dle chuti) cca
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 2
      stroužek česnek (dle chuti) cca
    • drcený kmín -dle chuti
    • pepř mletý -dle chuti
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v rozpáleném oleji, vyndáme stranou a ochutíme solí a pepřem. Na stejné pánvi orestujeme plátky žampionů a česneku, ochucených kmínem a sojovkou. Nakonec vmícháme i játra a podáváme například s rýží, zeleninovou rýží nebo s instantními nudlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maso-žampionová bageta

Maso-žampionová bageta

Jednoduchá žampionová omáčka

Jednoduchá žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rachmanová | 6. 1. 2016 11:38

    Vynikající, děkuji.

  • Tůmová | 28. 9. 2014 17:37

    Byla to játra na velikánskou 1*

  • shod | 19. 9. 2014 10:37

    byly vyborny 8-)

  • shod | 19. 9. 2014 10:37

    byly vyborny 8-)

  • HelenaPa | 28. 5. 2013 08:00

    Dělala jsem přesně podle popisu, jen jsem přidala trochu pórku, bylo to výborné. Dávám 1.

  • Markéta | 29. 3. 2013 14:39

    Děkuji za recept, ikdyž nerozumím tomu, proč se játra spaří v horké vodě třeba jako brokolice. Teď už mě to vlastně ani tak moc nezajímá, protože oběd byl báječný a tudíž spaření mělo dozajista svou podstatu.

  • Robo | 7. 12. 2012 14:01

    Výborný,díky 8-)

  • Hanka | 11. 10. 2012 16:37

    fantazie :-)) rychlé a chutné!

  • pompo | 21. 7. 2012 18:50

    absolutne nejnejnejlepsi <3 <:-) <3 <:-) <3 <:-)

  • H. Johánková | 9. 2. 2012 14:33

    Pro mě úplně dokonalý recept, jednoduchý, rychlý a hodně žravý pro mý mužský. Hanka

  • MAXim | 10. 12. 2011 21:50

    OK :-P

  • Edelbrantová Vlasta | 20. 10. 2011 16:52

    No comment :-) , řekl můj mlsný syn a já děkuji za výbornou skorovečeři :-)

  • Kouřilová | 5. 9. 2011 13:27

    Velmi chutná úprava jater, určitě budu opakovat :-* <:-) .

  • Věrka | 30. 6. 2011 17:32

    Čerstvé žampiony jsem bohužel neměla, jen ve slaném nálevu. I tak to bylo moc dobré a celkem rychlé jídlo. Děkuji

  • játro | 24. 5. 2011 19:40

    :-* <:-) s česnekem nešetřit ;-) :-P

  • Simonka | 3. 5. 2011 06:57

    Velká chvála u víkendového oběda, určitě budu opakovat. Děkuji za perfektní recept, S.

  • Pepíno | 28. 3. 2011 18:11

    Very good !

  • Petra | 13. 2. 2011 16:07

    Nad očekávání!Měli jsme taky s rýží a šmákli jsme si.Doporučuji všem :-) !

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 23:09

    Jirko - chutnalo je slabé slovo..... Rodina si vyžádala v sobotu škubánky a já pronesla, že jim je klidně udělám, ale já "brambory s moukou" jíst nebudu... Takže jsem hledala receptík šitý mně na míru - a to byl PŘESNĚ tento...!!!! ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 7. 2. 2011 16:51

    Dík za foto,alespoň nemusím chvátat ;-) :-* ,jsem rád,že chutnalo.

  • Eva1 | 7. 2. 2011 15:21

    Simčo, i podle toho obrázku to vypadá jedle :-[

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 14:47

    Fakt dobrý - já to tušila podle ingrediencí, protože játra, žampiony, česnek - to je moje gusto... ale bylo to ještě lepší :-)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 2. 2011 16:03

    Simčo,pokrájená játra se zatáhnou a pak nejsou na pánvi tak drobivá.Můžou se ponořit rovnou v cedníku... ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 2. 2011 22:52

    Jirko, proč se ta játra nejprve vaří? Já bych je jen opékala... tak se ptám, proč je tam nutné to předváření. Jinak to vypadá velmi chutně - játra a žampiony já můžu....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Pokrmy Vnitřnosti Z hub Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Drcený kmín Drůbeží játra Olej Pepř mletý Škrobová moučka Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Špaldové housky

Špaldové housky

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

32
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
11
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i kupované dobroty pod stromeček
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i…
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
AHA.cz Nově blond Bella Hadidová nahoře bez: To je ale andílek

Nově blond Bella Hadidová nahoře bez: To je ale andílek

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Velká adventní soutěž s Bleskem pro ženy jde do druhého kola: Zapojte se i tentokrát!

Velká adventní soutěž s Bleskem pro ženy jde do druhého kola: Zapojte se i tentokrát!

Ženy.cz Máte doma chytré dítě? Tak mu to hlavně neříkejte!

Máte doma chytré dítě? Tak mu to hlavně neříkejte!

Blesk.cz Smrt Hezuckého (†55) zasáhla fanoušky: Pietní místo před Evropou 2 stále roste!

Smrt Hezuckého (†55) zasáhla fanoušky: Pietní místo před Evropou 2 stále roste!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Další doporučené recepty:

Žabinec vodníka Česílka
Žabinec vodníka Česílka
Žahour
Žahour
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem
Žampionová placka
Žampionová placka
Žampionová polévka se sýrem
Žampionová polévka se sýrem
  • Recepty.cz
  • Žampionová játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact