• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zamilovaný dort
Napište svůj komentář k receptu

Zamilovaný dort

autor: imagoimagor
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zamilovaný dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 30
      g kakao
    • 5
      lžíce olej
    • sůl
  • Krém
    • 500
      g tvaroh
    • 150
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
  • Na ozdobu
    • 150
      g jahody
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce tuk 100%

Postup přípravy receptu

1
Bílky si oddělíme od žloutků a šleháme je do sněhu. Když je sníh skoro hotový, přidáváme postupně cukr a společně dál šleháme do pevného sněhu. Po částech pak zašleháváme žloutky a olej. Nakonec jemně spojíme s prosetou moukou, kakem a špetkou soli. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm, vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
2
Po vychladnutí si na korpus špejlí naznačíme obrysy srdce, podle nichž pak odkrojíme nadbytečné těsto, aby vznikl požadovaný tvar. Srdce podélně rozřízneme a spojíme polovinou krému, který vytvoříme vyšleháním daných ingrediencí. Druhou polovinou krému potřeme povrch dortu a vložíme jej na chvíli do mrazáku.
3
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem, polevou přelijeme dort, nožem rozprostřeme čokoládu po celém povrchu a vršek dortu po obvodu poklademe rozpůlenými jahodami, ještě než poleva ztuhne.
4
Doprostřed dortu můžeme cukrářskými zdobítky, gumovými bonbony nebo např. lentilkami vytvořit vzkaz pro obdarovaného. Dort není příliš velký, jsou z něj čtyři velké porce. Hodí se jako dárek a oslavu ve dvou;-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

Asterixův dort

Asterixův dort

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 31. 12. 2011 11:02

    Těsto v troubě bylo přes hodinu, a stejně se neupeklo.... Tento recept mě velmi zklamal, zvlášť, když jsem pak před přítele dala k narozeninám rohlík místo dortu, dávám za 5!

  • terisek722 | 17. 2. 2011 17:16

    neni moc dobry

  • Luciasek236 | 15. 2. 2011 14:31

    Děkuji za dost dobrý recept, nečekala jsem, že se mi povede můj 1. dort na jedničku. Krásný Valentýnský dáreček a hlavně dobrý....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Vaření Šlehání Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Jahody Kakao Máslo Moučkový cukr Olej Sůl Tuk Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

48
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem…
44
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
43
Celerový sendvič s kuřecím masem
Celerový sendvič s…
43
Stravitelný dort, základní recept
Stravitelný dort,…
41
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Zámecká paštika
Zámecká paštika
Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená bašta
Zapečená bašta
Zapečená bramborová kaše
Zapečená bramborová kaše
  • Recepty.cz
  • Zamilovaný dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact